MTÜ: informatikai szállítókat szólít meg

MTÜ: informatikai szállítókat szólít meg  

Mintegy 1200 hazai informatikai szállító kérheti mától blokknyomtatóinak tesztelését a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Az MTÜ a Modern Vállalkozások Programban résztvevő társaságok eszközeit tesztelve azt vizsgálja, hogy azok megfelelően működnek-e az Ügynökség új, VENDÉGEM szoftvercsaládjával.
Fenntartható üzemanyaggal működő repülőt tesztel az Emirates

Fenntartható üzemanyaggal működő repülőt tesztel az Emirates 

A földi tesztelést napokon belül követi a 100 százalékban fenntartható üzemanyagot használó repülőgép tesztrepülése.
Közös EU-álláspont: aki Kínából érkezik, az teszteljen!

Közös EU-álláspont: aki Kínából érkezik, az teszteljen! 

Az Európai Unió (EU) tagállamai szerdán megállapodtak abban, hogy, ajánlásuk értelmében, a Kínából érkező valamennyi utazót - állampolgárságtól függetlenül - kötelezzék egy negatív Covid-teszt bemutatására. Az EU ezzel arra reagált, hogy Kínában a szigorú korlátozások feloldásával megugrott a fertőzések száma.
Az esztergomi topétterem szintet lép

Az esztergomi topétterem szintet lép 

Barna Ádám séf irányításával egy minden eddiginél izgalmasabb, vibrálóbb, élményközpontú konyha jött létre az esztergomi 42 Restaurant & Bar-ban. A hírek szerint a Michelin is tesztelte őket nyáron.
Februártól új beutazási feltételek Spanyolországban

Februártól új beutazási feltételek Spanyolországban 

A spanyol kormány bejelentette, hogy csak akkor fogadja el a koronavírus-antigénteszt negatív eredményét, ha azt az utazó Spanyolországba érkezése előtt 24 órán belül végezte, az eddigi 48 óra helyett.
Innováció az Air France egyes járatain

Innováció az Air France egyes járatain 

Az utasok koronavírus-szűrésének digitalizálására szolgáló új eszközt tesztel hamarosan a légitársaság.
Osztrák helyzet: befelé némi lazítás, a határokon szigorítás

Osztrák helyzet: befelé némi lazítás, a határokon szigorítás 

Rengeteg tesztelés és zárt térben kötelezően FFP2-es maszk - ez a receptje most az óvatos nyitásnak Ausztriában.
Nightklubokban tesztelőpont?

Nightklubokban tesztelőpont? 

Miért is ne? Hiszen úgyis zárva vannak hónapok óta, legalább van valamilyen értelmes feladatuk.
Már a schönbrunni kastély is tesztutca

Már a schönbrunni kastély is tesztutca 

Február 4-től akár császári kulisszák között is teszteltethetik magukat a bécsiek. A Schönbrunni Kastélynál nyílt meg ugyanis az osztrák főváros hatodik tesztutcája.
A KLM járataira gyorsteszt kell, járatokat szüneteltetnek

A KLM járataira gyorsteszt kell, járatokat szüneteltetnek 

A holland légitársaság legfrissebb információi a tesztelések és a desztinációk besorolása kapcsán.

Osztrák Szállodaszövetség: nem tarthatunk zárva az átoltottságig! 

"A nehéz gazdasági helyzetbe került szállodákat meg kell nyitni, s nyitva is kell tartani" - hangsúlyozza az Osztrák Gazdasági Kamara (WKO) szállodai tagozata.

Teszteli utasait a Lufthansa 

A légitársaság elkezdte az utasok indulás előtti gyorstesztekkel való szűrését a München és Hamburg között közlekedő járatain.

Málta szigorít a magyarokkal szemben 

A máltai egészségügyi hatóságok bejelentése alapján október 23. éjféltől változik az “Amber-List”, azaz a máltai Borostyán listán szereplő országok és területek listája. A változás minket is érint.

Mindenkit tesztelni kéne a reptereken 

Ezt  kérik a repülési ágazat nagyágyúi.

Ilyen az egységes EU-s reptéri tesztelés 

Közös tervezettel állt elő a karantént és utazási korlátozásokat kiváltó egységes vírustesztelési eljárásról a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI), az Airlines for Europe (A4E) lobbiszervezet és a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA). A három szakmai szervezet azonnali bevezetést kér, hogy a karácsonyi időszakban már könnyebben lehessen repülni - írja az AIRportal.hu.

ECTAA: karantén helyett tesztelést! 

Az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetségeinek szervezete) is csatlakozik ahhoz a felhívásához, mely az európai vezetőket és az Európai Bizottságot arra kéri, hogy állapodjanak meg az utazási korlátozások és a tesztelések tekintetében - jutatta el az ECTAA közleményét szerkesztőségünknek az ECTAA-tag Magyar Utazási Irodák Szövetsége. 

Párizsban ingyenes tesztpontok nyíltak 

Miután az elmúlt napokban nem csökkent a tömeg a rendelőintézetek előtt, ahol több órás várakozás után mindenki ingyenesen kérhet koronavírus-tesztet, a kormány kezdeményezésére Párizsban a polgármesteri hivatalok előtt hétfőn sátrakat állítottak fel, ahol elsősorban a nyaralásból hazatérő fővárosiakat várják ingyen szűrésre.

Az olaszok ezt sem bízzák a véletlenre 

A kikötőkben és vasútállomásokon is tesztelik az érkezőket. Igaz, ez most kevés honfitársunkat érinthet. 

Bécs ingyen teszteli a Horvátországból hazatérőket 

Bécs Városa augusztus 21-ig ingyenes koronavírus-tesztet biztosít mindazoknak, akik augusztus 7 és 16 között tértek vissza Horvátországból. A tesztelést a tünetmentes utazók is igénybe vehetik, személyesen, vagy a kijelölt autós tesztelőállomásokon.

Folyamatos a turizmusban dolgozók tesztelése Ausztriában 

Elisabeth Köstinger szövetségi turisztikai miniszter beszámolója szerint július kezdete óta augusztus második hetéig több mint 65 ezer koronavírus tesztet végeztek már el a turizmusban dolgozók körében.

Ezekből az országokból korlátozza a belépést Magyarország 

Három kategóriába sorolják az országokat fertőzöttség szempontjából és ez alapján kötelezik karanténra és tesztelésre a hazánkba érkezőket - jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. A sajtótájékoztató alatt meg is jelent a közlöny, amely listázza a sárga és vörös kategóriába tartozó országokat.

Szerbiába és Boszniába negatív koronavírus-teszttel lehet belépni 

Aztán, hogy ki hogyan jut hozzá, és végezteti el magán a tesztelést - az már más kérdés.

Tesztelték a Fészek konyhai dolgozóit kiszállítás előtt 

Minden konyhai alkalmazottat, sőt, a családtagjaikat is tesztelték a zánkai Fészek Étteremben, mielőtt elkezdték a környékre a kiszállítást.

Elektromos busz visz a termináltól a repülőgépig 

Augusztus végén csatlakozott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kiszolgáló flottájához az az elektromos autóbusz, amelyet a földi kiszolgáló cégek használnak – egyelőre egy tesztidőszak keretében – az utasok szállítására a repülőgépek és a terminál között. Az autóbuszt a Komáromban elektromos autóbuszokat gyártó kínai tulajdonú technológiai vállalat, a BYD biztosítja. A Budapest Airport célja, hogy a repülőtér partnereit, különösen a repülőgépek földi kiszolgálását végző cégeket minél inkább környezetbarát működésre ösztönözze.

Mesterséges hamufelhőben tesztelt az easyJet 

Elsőként hozott létre mű hamufelhőt az easyJet, az Airbus és a Nicarnia Aviation, hogy a közösen fejlesztett AVOID szenzorukat repülés közben bevessék. A hamudetektor tesztje sikeresnek bizonyult, 60 km távolságról is észlelte az 2010-es izlandi vulkáni hamufelhő másolatát.

Újabb álommunka: csúszdatesztelőt keresnek! 

Újabb álommelót hirdettek meg: ez alkalommal a First Choice brit tour-operátor keres csúszdatesztelőt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!