MTÜ: informatikai szállítókat szólít meg

Mintegy 1200 hazai informatikai szállító kérheti mától blokknyomtatóinak tesztelését a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Az MTÜ a Modern Vállalkozások Programban résztvevő társaságok eszközeit tesztelve azt vizsgálja, hogy azok megfelelően működnek-e az Ügynökség új, VENDÉGEM szoftvercsaládjával.

Július 1-jétől minden hazai vendéglátó-üzlet és turisztikai attrakció köteles lesz szoftveren keresztül a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK) továbbítani forgalmi, statisztikai adatait. Az MTÜ az NTAK-ba regisztráló szolgáltatókat az ingyenesen elérhető VENDÉGEM szoftvercsaláddal is támogatja.

A VENDÉGEM Vendéglátás és VENDÉGEM Attrakció szoftverek az NTAK adatküldést, valamint az alapvető értékesítési és ehhez kapcsolódó nyomtatási funkciókat is képesek ellátni. Ezzel nagy segítséget és üzletfejlesztési lehetőséget jelentenek azoknak a vállalkozásoknak, amelyek eddig nem használtak vendéglátó, vagy jegykezelő szoftvert.  A VENDÉGEM Vendéglátás szoftverből konyhai-, pult-, és rendelésösszesítő, míg a VENDÉGEM Attrakció szoftverből jegyek nyomtathatók. 

 

Az MTÜ számára kiemelten fontos, hogy az ingyenes szoftverek a hozzájuk használt blokknyomtatókkal is megfelelően működjenek. Ennek érdekében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Modern Vállalkozások Programjával (MVP) együttműködve megvizsgálja a hazai piacon elérhető eszközöket.

A tanúsítvánnyal rendelkező nyomtatók listáját az MTÜ az info.vendegem.hu oldalon folyamatosan bővítve teszi közzé. A VENDÉGEM Vendéglátás és a VENDÉGEM Attrakció szoftvereket választó turisztikai szolgáltatók mellett a lista az informatikai eszközforgalmazók számára is hasznos segítséget jelent, hiszen július 1-jéig minden érintett turisztikai szolgáltatónak szoftvert kell választania az adatszolgáltatáshoz.

Az MTÜ az eszközforgalmazók jelentkezését a [email protected] e-mail címen várja a blokknyomtató alapadataival együtt. 

Forrás: MTÜ / Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.