A KLM járataira gyorsteszt kell, járatokat szüneteltetnek

A holland légitársaság legfrissebb információi a tesztelések és a desztinációk besorolása kapcsán.

 Két antigén gyorsteszt kell

A Holland Népegészségügyi és Környezetvédelmi Intézettel (RIVM) folytatott eredményes megbeszélések után a KLM Holland Királyi Légitársaság biztonságos tesztelési protokollt fejlesztett ki azon dolgozói számára, akik a holland kormány által biztonságosnak ítélt zónán kívüli országokba repülnek, és ott elhagyják a reptereket. Sok más intézkedés mellett a munkatársakon két antigén gyorstesztet végeznek az Amszterdam-Schiphol repülőtéren, egyet indulás, egyet pedig az Amszterdamba való hazaérkezés előtt. Mindezeken felül a dolgozóknak több szabályt is be kell tartaniuk a célországokban való tartózkodásuk alatt. A holland kormány szerint az említett protokoll biztosítja a szükséges védelmet.

Január 23-tól egyes járatokat felfüggesztettek 

A légitársaság járatai január 23-től nem közlekednek Amszterdam, valamint az Egyesült Királyság, Dél-Afrika és Dél-Amerika (Argentína, Brazília, Chile, Peru, Ecuador, Kolumbia, Venezuela, Bolívia, Uruguay, Paraguay, Suriname, Panama, Guyana, Francia Guyana) között. Ez alól - a kormányzati intézkedéseknek megfelelően - csak a teherjáratok képeznek kivételt. A magas veszélyeztetettségű területekről Amszterdamba érkező utasok számára a holland kormány a meglévő PCR teszten túl antigén tesztet is kötelezővé tesz, amit az indulás előtt nem több, mint 4 órával kell elvégezni. Ez sajnos kellemetlenségeket okozhat egyes utasok számára, hiszen nem minden reptéren üzemel tesztlabor.

A biztonságos országokba való közlekedés nem változik

A vírushelyzet immáron majdnem egy éves kitörése óta képesek voltak fenntartani a szükséges forgalmat, különös tekintettel a hazajuttató és a teherjáratokra. A légitársaság természetesen számos intézkedéssel – például HEPA szűrőkkel, a maszkhasználat kötelezővé tételével és a fedélzeti szolgáltatások átalakításával – védte az utasokat a levegőben is.

A Magyarországról induló utasok az antigén tesztet elvégezhetik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található Covid-19 tesztközpontban. Bővebb információ az alábbi linken olvasható: https://www.bud.hu/en/testing_center

 

Forrás: ACG Reklámügynökség Kft.


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.