Tesztelték a Fészek konyhai dolgozóit kiszállítás előtt

Minden konyhai alkalmazottat, sőt, a családtagjaikat is tesztelték a zánkai Fészek Étteremben, mielőtt elkezdték a környékre a kiszállítást.

Példaértékű, ahogy elkezdték a kiszállítást Zánka 15 km-es körzetébe a Fészek Étel és Hotel vendéglátóegységéből: minden alkalmazottól vért vettek az indulás előtt koronavírus gyorsteszthez, és ha az eredmény negatív volt, csak akkor dolgozhatott az alkalmazott tovább a konyhán. Persze, a szálloda- és vendéglátóegység tulajdonosa, Keresztury Éva pontosan tudja, a gyorsteszt csupán a pillanatnyi helyzetet tükrözi, azt jelzi, hogy a tesztelés előtti 4-5 napban nem történt fejlődés, ezért, hogy pontosan lássák és figyelemmel kísérjék a dolgozók állapotát, és kiszűrjék, ha bárki vírushordozó lenne, a tesztelést a Fészek konyháján dolgozók között hetente megismétlik.

Egyébként nem várt gyors sikert hozott a kiszállítási akció, miközben jótékonysági munkájukat tovább folytatják. A kiszállítást Húsvétkor kezdték, és már az első napokban 120 adagra érkezett hozzájuk rendelés - köszönhetően nyilván annak, hogy a környéken, a Káli-medencébe és a Balaton-partra sokan érkeztek Pestről a vidéki házukba kikapcsolódni, és annak, hogy ők ismerik már korábbról és szeretik a Fészek magyaros-modern ízvilágú konyháját.

A kétféle menüből választható házhozszállításon kívül a Zánkán élő és a környéken lakó azon helybéliek részére, akiknek nagy segítség, ha egy nap egyszer meleg ételt szállítanak hozzájuk, számukra a napi 50 ingyenes ételkiszállítást a Fészekből tovább folytatják.

Mind a CSR-akciót, mind a Fészek dolgozóinak tesztelését a Hilltop borok készítője, a neszmélyi Hilltop támogatja. 

Forrás: Turizmus Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.