Tesztelték a Fészek konyhai dolgozóit kiszállítás előtt

Minden konyhai alkalmazottat, sőt, a családtagjaikat is tesztelték a zánkai Fészek Étteremben, mielőtt elkezdték a környékre a kiszállítást.

Példaértékű, ahogy elkezdték a kiszállítást Zánka 15 km-es körzetébe a Fészek Étel és Hotel vendéglátóegységéből: minden alkalmazottól vért vettek az indulás előtt koronavírus gyorsteszthez, és ha az eredmény negatív volt, csak akkor dolgozhatott az alkalmazott tovább a konyhán. Persze, a szálloda- és vendéglátóegység tulajdonosa, Keresztury Éva pontosan tudja, a gyorsteszt csupán a pillanatnyi helyzetet tükrözi, azt jelzi, hogy a tesztelés előtti 4-5 napban nem történt fejlődés, ezért, hogy pontosan lássák és figyelemmel kísérjék a dolgozók állapotát, és kiszűrjék, ha bárki vírushordozó lenne, a tesztelést a Fészek konyháján dolgozók között hetente megismétlik.

Egyébként nem várt gyors sikert hozott a kiszállítási akció, miközben jótékonysági munkájukat tovább folytatják. A kiszállítást Húsvétkor kezdték, és már az első napokban 120 adagra érkezett hozzájuk rendelés - köszönhetően nyilván annak, hogy a környéken, a Káli-medencébe és a Balaton-partra sokan érkeztek Pestről a vidéki házukba kikapcsolódni, és annak, hogy ők ismerik már korábbról és szeretik a Fészek magyaros-modern ízvilágú konyháját.

A kétféle menüből választható házhozszállításon kívül a Zánkán élő és a környéken lakó azon helybéliek részére, akiknek nagy segítség, ha egy nap egyszer meleg ételt szállítanak hozzájuk, számukra a napi 50 ingyenes ételkiszállítást a Fészekből tovább folytatják.

Mind a CSR-akciót, mind a Fészek dolgozóinak tesztelését a Hilltop borok készítője, a neszmélyi Hilltop támogatja. 

Forrás: Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.