Tesztelték a Fészek konyhai dolgozóit kiszállítás előtt

Minden konyhai alkalmazottat, sőt, a családtagjaikat is tesztelték a zánkai Fészek Étteremben, mielőtt elkezdték a környékre a kiszállítást.

Példaértékű, ahogy elkezdték a kiszállítást Zánka 15 km-es körzetébe a Fészek Étel és Hotel vendéglátóegységéből: minden alkalmazottól vért vettek az indulás előtt koronavírus gyorsteszthez, és ha az eredmény negatív volt, csak akkor dolgozhatott az alkalmazott tovább a konyhán. Persze, a szálloda- és vendéglátóegység tulajdonosa, Keresztury Éva pontosan tudja, a gyorsteszt csupán a pillanatnyi helyzetet tükrözi, azt jelzi, hogy a tesztelés előtti 4-5 napban nem történt fejlődés, ezért, hogy pontosan lássák és figyelemmel kísérjék a dolgozók állapotát, és kiszűrjék, ha bárki vírushordozó lenne, a tesztelést a Fészek konyháján dolgozók között hetente megismétlik.

Egyébként nem várt gyors sikert hozott a kiszállítási akció, miközben jótékonysági munkájukat tovább folytatják. A kiszállítást Húsvétkor kezdték, és már az első napokban 120 adagra érkezett hozzájuk rendelés - köszönhetően nyilván annak, hogy a környéken, a Káli-medencébe és a Balaton-partra sokan érkeztek Pestről a vidéki házukba kikapcsolódni, és annak, hogy ők ismerik már korábbról és szeretik a Fészek magyaros-modern ízvilágú konyháját.

A kétféle menüből választható házhozszállításon kívül a Zánkán élő és a környéken lakó azon helybéliek részére, akiknek nagy segítség, ha egy nap egyszer meleg ételt szállítanak hozzájuk, számukra a napi 50 ingyenes ételkiszállítást a Fészekből tovább folytatják.

Mind a CSR-akciót, mind a Fészek dolgozóinak tesztelését a Hilltop borok készítője, a neszmélyi Hilltop támogatja. 

Forrás: Turizmus Online


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.