Februártól új beutazási feltételek Spanyolországban

A spanyol kormány bejelentette, hogy csak akkor fogadja el a koronavírus-antigénteszt negatív eredményét, ha azt az utazó Spanyolországba érkezése előtt 24 órán belül végezte, az eddigi 48 óra helyett.

Február 1-től lépnek életbe a spanyol kormány által a közelmúltban hozott változások – írja a SchengenVisaInfo.com.

Ugyanakkor a spanyol hatóságok megerősítették, hogy továbbra is érvényben marad a jelenlegi szabály, amely szerint a PCR-teszt eredményei nem lehetnek régebbiek 72 óránál.

„Másrészt, ahogyan az eddig is történt, a koronavírus fertőzés vizsgálatára elvégzett molekuláris nukleinsav-amplifikációs teszt (NAAT) negatív eredményéről szóló tanúsítványok, amelyek mintáját az érkezés előtt 72 órán belül vették Spanyolországban, továbbra is érvényesnek minősülnek” – szögezi le a közlemény.

Hangsúlyozzák azt is, hogy mind az antigén-, mind a PCR-vizsgálati tanúsítványnak tartalmaznia kell a tulajdonos vezeték- és keresztnevét, a dátumot és a mintavétel idejét, valamint az utazó származási országában végzett vizsgálat típusát.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai alapján Spanyolországban 9 660 209 COVID-19 fertőzést és 92 767 halálesetet regisztráltak a járvány kezdete óta. A spanyol hatóságok a koronavírus omikron variánsával való fertőződés eseteit is azonosították, amely számos európai országban domináns variánssá vált, ezért további követelményeket próbálnak előírni, hogy megállítsák az esetszámok újabb megugrását.

 A járványügyi helyzet mederben tartása érdekében a spanyol kormány továbbra is meghatározott kategóriákba sorolja a többi országot, figyelembe véve az azokban mért fertőzési arányt. A közelmúltban Spanyolországban bejelentették, hogy Svájc kivételével az Európai Unió és a schengeni övezet összes országa február 6-ig továbbra is szerepel a kockázati listán.

 


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.