Vegán cikkek
Jön a növényi alapú méz
Szlovén-amerikai együttműködés eredménye a méhek bevonása nélkül készült méz - írja a Store Insider.
Európa rákap a húspótló élelmiszerekre
Az Amcor egyik új kutatásának eredményei szerint az európai fogyasztók 50 százaléka vásárol több húshelyettesítő terméket a járvány kezdete óta.
Zöld úton a zöld termékek zöme
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére 2021-ben új elemmel bővítette vizsgálati palettáját a fogyasztóvédelmi hatóság. Három önálló ellenőrzésben - általánosságban és kétféle kozmetikumra célzottan - is megnézték, hogy a "natúr", "bio" vagy "vegán" megjelöléssel kínált termékek zöld tulajdonságai dokumentumokkal igazolhatók-e.
Avokádóból majonéz?
A malagai Paltavo cég dobta piacra az Avonesa terméket. A természetes alapanyagú termék nem tartalmaz tojást, valamint glutén- és laktózmentes, így étel-intoleranciában szenvedők is fogyaszthatják.
Születésnapos pesti vegán pizzéria
Bár csak idén nyáron nyílt meg a nagyközönség előtt, azonban 125 éves elődökkel büszkélkedhet a GreenGorilla elnevezésű pesti pizzéria, ahol kizárólag növényi alapanyagokat használnak
Növényi alapú majonéz Izraelből
Csicseriborsó-izolátumokkal váltja ki a tojást nemrég kifejlesztett majonézében egy ChickP nevű izraeli vállalat.
Tévhitek a növényi alapú táplálkozásról
3+1 dolog, amit nem tudtunk a növényi étrendről.
Az olimpia hozhatja el a vegán forradalmat Japánba
Az olimpia hozhatja el a vegán forradalmat Japánba, mivel jövőre minden eddiginél több turistára számítanak, köztük szép számmal vegánokra is - írja a Global Data ügynökség.
Hamarosan elérhető lehet a halmentes hal
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének 2018-as jelentése szerint a vadon élő halak 90 százaléka túlhalászott, ami óriási problémát jelent a környezetvédelem szempontjából (is). Szerencsére azonban a cégek egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy helyettesíteni tudják a halat az ételekben.
Ön enne vegán rántottát?
Egy Just nevű, fenntarthatóan működő, vegán startup piacra dobta Just Egg-re keresztelt, tojást nem tartalmazó, tojáspótló termékét.
Mit eszünk majd 2025-ben?
Hogyan mennek a vegán éttermek? Ki az a food stylist? Rohamosan alakul át a városi életmód: új szakmák születnek, piaci rések nyílnak. Ebbe a világba ad betekintést közel 20 programmal és 100 előadóval, jó példákkal a Loffice közösségi iroda április 19–20-án a Startup Safary rendezvény keretében.
A növények is tudják, amikor megeszik őket
A Missouri Egyetem nemrég publikált kutatása alapján a növények sem repesnek az örömtől, amikor megeszik őket.
Vegánok, szemetek Bécsre vessétek!
Európa leghosszabb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó vegán fesztiválját tartják 2013. június 7. és 9. között az osztrák fővárosban, ahol egy világrekord-kísérletre is sor kerül: péntek délben vágják fel a világ legnagyobb tej- és tojásmentes Sacher-tortáját.
Vegán bál Bécsben
Először rendeznek vegán bált az osztrák fővárosban a hétvégén. A húskerülő rendezvénynek a Badeschiff nevű rendezvényhajó ad otthont, a háromfogásos menüt Christian Petz sztárszakács készíti.
Milyen egy vegán butik?
Az osztrák főváros 8. kerületében megnyílt Ausztria első vegán ruhaüzlete. A ruhák, cipők és kozmetikumok előállításához egyetlen állatnak sem kellett az életét adnia.