A hagyományos csirketojással szemben a szósz teljesen növényi alapú; túlnyomó részt a mungóbabként ismert, Ázsiában népszerű, fehérjedús hüvelyes zöldségből készül.
A Just tájékoztatása alapján a keverék rántottára van optimalizálva, de sodókészítéshez, illetve omlett-, palacsinta- és kenyérsütéshez is fel lehet használni. A mixtúra előállításához valamilyen nem tökéletesen világos úton számolva a csirketojáshoz képest 77 százalékkal kevesebb vízre van szükség, és a gyártása 40 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt ereszt a levegőbe.
A The Daily Meal szerzője szerint kisebb negatívum, hogy a termékből a rántottakészítés nagyon hosszadalmas folyamat, illetve, hogy nagyon drága. A fogyaszthatósági ideje is csupán négy nap, szóval ezen a téren a tojás mellett labdába sem rúghat. Mind ennek ellenére az elegy állítólag rendkívül finom, ami azért jelentősen kozmetikázza az összképet.
Forrás: Élelmiszer Online