Európa rákap a húspótló élelmiszerekre

Az Amcor egyik új kutatásának eredményei szerint az európai fogyasztók 50 százaléka vásárol több húshelyettesítő terméket a járvány kezdete óta.

A kutatás 1000 egyesült királyságbeli, német, francia, olasz és holland lakos vásárlási szokásait vizsgálta meg.

A jelentés szerint, a pandémia kirobbanása óta a legnagyobb arányban, méghozzá konkrétan 12 százalékban az egyesült királyságbeli fogyasztók pártoltak át „maradéktalanul” a húsoktól a húsalternatívákhoz. A fejlemény legnagyobb nyertesei nem nagy meglepetésre a Beyond Meathez és az Impossible Foodshoz hasonló, húspótló termékeket gyártó cégek lettek.

A riport megállapításai alapján a váltás motorjaként elsősorban két tényezőt, jelesül az állatjóléttel kapcsolatos aggodalmakat és a zöldségbevitel növelésére irányuló törekvéseket lehet megnevezni.

„2020 és 2027 között a húshelyettesítő termékek európai piaca évente átlagosan 28,67 százalékkal bővülhet” – jegyezte meg Rosalia Rosalinova, az Amcor Flexibles vezető marketing menedzsere. A szakember közlése alapján ugyan a világjárvány a fogyasztók viszonyát a húsokhoz és a húsalternatívákhoz némileg átalakította, a fenntarthatósághoz való hozzáállásuk nagyrészt változatlan maradt, és a lakosság még mindig hajlandó többet fizetni azokért a márkákért, amelyek bizonyítani tudják, hogy a csomagolásaik környezetbarátak.

Rosalinova szerint a gyártóknak fontos lenne figyelmet fordítani a kutatás eredményeire, ezek ugyanis azt jelzik, hogy a vásárlók egyre környezettudatosabbak, és a visszafogott húsfogyasztás mellett a csomagolással és a címkékkel kapcsolatban is egyre szenzitívebbnek mutatkoznak.

Forrás: European Supermarket Magazine / Store Insider


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.