Európa rákap a húspótló élelmiszerekre

Az Amcor egyik új kutatásának eredményei szerint az európai fogyasztók 50 százaléka vásárol több húshelyettesítő terméket a járvány kezdete óta.

A kutatás 1000 egyesült királyságbeli, német, francia, olasz és holland lakos vásárlási szokásait vizsgálta meg.

A jelentés szerint, a pandémia kirobbanása óta a legnagyobb arányban, méghozzá konkrétan 12 százalékban az egyesült királyságbeli fogyasztók pártoltak át „maradéktalanul” a húsoktól a húsalternatívákhoz. A fejlemény legnagyobb nyertesei nem nagy meglepetésre a Beyond Meathez és az Impossible Foodshoz hasonló, húspótló termékeket gyártó cégek lettek.

A riport megállapításai alapján a váltás motorjaként elsősorban két tényezőt, jelesül az állatjóléttel kapcsolatos aggodalmakat és a zöldségbevitel növelésére irányuló törekvéseket lehet megnevezni.

„2020 és 2027 között a húshelyettesítő termékek európai piaca évente átlagosan 28,67 százalékkal bővülhet” – jegyezte meg Rosalia Rosalinova, az Amcor Flexibles vezető marketing menedzsere. A szakember közlése alapján ugyan a világjárvány a fogyasztók viszonyát a húsokhoz és a húsalternatívákhoz némileg átalakította, a fenntarthatósághoz való hozzáállásuk nagyrészt változatlan maradt, és a lakosság még mindig hajlandó többet fizetni azokért a márkákért, amelyek bizonyítani tudják, hogy a csomagolásaik környezetbarátak.

Rosalinova szerint a gyártóknak fontos lenne figyelmet fordítani a kutatás eredményeire, ezek ugyanis azt jelzik, hogy a vásárlók egyre környezettudatosabbak, és a visszafogott húsfogyasztás mellett a csomagolással és a címkékkel kapcsolatban is egyre szenzitívebbnek mutatkoznak.

Forrás: European Supermarket Magazine / Store Insider


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.