Európa rákap a húspótló élelmiszerekre

Az Amcor egyik új kutatásának eredményei szerint az európai fogyasztók 50 százaléka vásárol több húshelyettesítő terméket a járvány kezdete óta.

A kutatás 1000 egyesült királyságbeli, német, francia, olasz és holland lakos vásárlási szokásait vizsgálta meg.

A jelentés szerint, a pandémia kirobbanása óta a legnagyobb arányban, méghozzá konkrétan 12 százalékban az egyesült királyságbeli fogyasztók pártoltak át „maradéktalanul” a húsoktól a húsalternatívákhoz. A fejlemény legnagyobb nyertesei nem nagy meglepetésre a Beyond Meathez és az Impossible Foodshoz hasonló, húspótló termékeket gyártó cégek lettek.

A riport megállapításai alapján a váltás motorjaként elsősorban két tényezőt, jelesül az állatjóléttel kapcsolatos aggodalmakat és a zöldségbevitel növelésére irányuló törekvéseket lehet megnevezni.

„2020 és 2027 között a húshelyettesítő termékek európai piaca évente átlagosan 28,67 százalékkal bővülhet” – jegyezte meg Rosalia Rosalinova, az Amcor Flexibles vezető marketing menedzsere. A szakember közlése alapján ugyan a világjárvány a fogyasztók viszonyát a húsokhoz és a húsalternatívákhoz némileg átalakította, a fenntarthatósághoz való hozzáállásuk nagyrészt változatlan maradt, és a lakosság még mindig hajlandó többet fizetni azokért a márkákért, amelyek bizonyítani tudják, hogy a csomagolásaik környezetbarátak.

Rosalinova szerint a gyártóknak fontos lenne figyelmet fordítani a kutatás eredményeire, ezek ugyanis azt jelzik, hogy a vásárlók egyre környezettudatosabbak, és a visszafogott húsfogyasztás mellett a csomagolással és a címkékkel kapcsolatban is egyre szenzitívebbnek mutatkoznak.

Forrás: European Supermarket Magazine / Store Insider


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.