Európa rákap a húspótló élelmiszerekre

Az Amcor egyik új kutatásának eredményei szerint az európai fogyasztók 50 százaléka vásárol több húshelyettesítő terméket a járvány kezdete óta.

A kutatás 1000 egyesült királyságbeli, német, francia, olasz és holland lakos vásárlási szokásait vizsgálta meg.

A jelentés szerint, a pandémia kirobbanása óta a legnagyobb arányban, méghozzá konkrétan 12 százalékban az egyesült királyságbeli fogyasztók pártoltak át „maradéktalanul” a húsoktól a húsalternatívákhoz. A fejlemény legnagyobb nyertesei nem nagy meglepetésre a Beyond Meathez és az Impossible Foodshoz hasonló, húspótló termékeket gyártó cégek lettek.

A riport megállapításai alapján a váltás motorjaként elsősorban két tényezőt, jelesül az állatjóléttel kapcsolatos aggodalmakat és a zöldségbevitel növelésére irányuló törekvéseket lehet megnevezni.

„2020 és 2027 között a húshelyettesítő termékek európai piaca évente átlagosan 28,67 százalékkal bővülhet” – jegyezte meg Rosalia Rosalinova, az Amcor Flexibles vezető marketing menedzsere. A szakember közlése alapján ugyan a világjárvány a fogyasztók viszonyát a húsokhoz és a húsalternatívákhoz némileg átalakította, a fenntarthatósághoz való hozzáállásuk nagyrészt változatlan maradt, és a lakosság még mindig hajlandó többet fizetni azokért a márkákért, amelyek bizonyítani tudják, hogy a csomagolásaik környezetbarátak.

Rosalinova szerint a gyártóknak fontos lenne figyelmet fordítani a kutatás eredményeire, ezek ugyanis azt jelzik, hogy a vásárlók egyre környezettudatosabbak, és a visszafogott húsfogyasztás mellett a csomagolással és a címkékkel kapcsolatban is egyre szenzitívebbnek mutatkoznak.

Forrás: European Supermarket Magazine / Store Insider


Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.