Töltött articsóka padlizsánkaviárral és vörös cikóriával, karórépa- és olivaragu kakukkfű-muffinnal, egzotikus sült alma mangóval és ananásszal várja majd az első bécsi vegán bál vendégeit, akik 2013. február 23-án ülhetnek asztalhoz. Az osztrák főváros történetében eddig egyedülálló összejövetel házigazdája az Osztrák Vegán Társaság és a Badeschiff rendezvényhajó. A háromfogásos menüt Christian Petz sztárszakács készíti, aki maga nem vegetáriánus ugyan, de szívesen vállalta a felkérést.
„Az osztrákok öt százaléka vegetáriánus, a vegetáriánusok tíz százaléka pedig mindenféle állati eredetű terméket elutasít” – magyarázza Felix Hnat, az Osztrák Vegán Társaság elnöke, a bál ötletgazdája a rendezvény apropóját. Az esten egyébként egy vegán szépségszalon is a vendégek rendelkezésére áll majd, ahol ingyenesen kaphatnak alkalomhoz illő sminket és frizurát.