Április végétől belépődíjat kell fizetni Velencébe

Április végétől belépődíjat kell fizetni Velencébe 

A fizetési rendszert még ebben a hónapban elindítják egy korlátozott ideig tartó kísérleti program keretében.
Velencének totál elege van a turistákból

Velencének totál elege van a turistákból 

Meg is hozták a szükséges lépéseket, amelyek az idei főszezontól már érvényesek.
Zölden foszforeszkál a velencei Canal Grande vize

Zölden foszforeszkál a velencei Canal Grande vize 

Olasz környezetvédők zöldre festették a velencei Canal Grande vizét és hasonló akciókat tartottak Rómában a Tiberis folyón, Milánó egyik csatornáján és Torinóban a Pó folyón is.
Turistákat szállító busz tragédiája Velencénél

Turistákat szállító busz tragédiája Velencénél 

Legalább 21 ember életét vesztette Velence Mestre nevű városrészében a kedd este történt súlyos buszbalesetben, közölte a helyi sajtó és az észak-olaszországi város polgármestere.  
Jön a belépődíj Velencében

Jön a belépődíj Velencében 

A tervek szerint Velencében 2024 tavaszától a látogatóiknak öt eurót, azaz mintegy kétezer forintot kell majd fizetniük a városba való belépés után.
Annyi veszély fenyegeti Velencét, hogy az UNESCO most szintet lép

Annyi veszély fenyegeti Velencét, hogy az UNESCO most szintet lép 

A szállodahajók végtelen sora a város előtt, egész évben folyamatosan hömpölygő turistaáradat és a felmelegedés miatt emelkedő tenger - hogy csak néhányat említsünk a veszélyforrások közül.
Magyar üvegművészeti kiállítás nyílik az üveg fővárosában

Magyar üvegművészeti kiállítás nyílik az üveg fővárosában 

Először jelenik meg csoportos tárlattal a magyar üvegművészet Velencében.
Végleg víz alá kerül Velence?

Végleg víz alá kerül Velence? 

Velence együtt lélegzik az Adriai-tengerrel, a víz kiszolgálja a város közlekedését, iparát és turizmusát, miközben nettó veszélyforrás a város jövőjére nézve. Az éghajlatváltozás és a tengerszint emelkedése egyre gyakoribb és egyre veszélyesebb áradásokat okoz. Kérdés, mit hoz a jövő?
Kézműves vásár Velencén minden hónapban

Kézműves vásár Velencén minden hónapban 

Helyi kézművesekkel összefogva VÉKA néven szervez kézműves vásárt a velencei közösségi életet is felpezsdítő bisztró, a Groenk Deli minden hónap első vasárnapján 10-16 óra között a deli melletti parkban.
Turizmust korlátozó rendelkezések Velencében

Turizmust korlátozó rendelkezések Velencében 

Velence polgármestere bejelentette, hogy szigorúan ellenőrzik majd a rövid távú, turisztikai célú ingatlan-bérbeadást. Azt mondta, „elég volt az ügyeskedésből.”

Velence a kiszáradás szélén 

Ha gondolával andalogni szeretni a csatornákon - ideje indulni. Bár  csapadékhiány és az apály miatt egyelőre nem működtetik a vízitaxikat és a gondolákat sem. Szakértők szerint évek óta romlik a helyzet.

Óriáspatkánnyal nyitották meg a velencei karnevált 

Szokás szerint egy nagyméretű papírmasépatkány vezette a farsangot megnyitó hajófelvonulást vasárnap Velencében. Az utcai karneváli programok ingyenesek, és február 21-ig várják a látogatókat.

Ne most induljon a Szent Márk térre andalogni! 

A Velencében készült friss felvételek szerint az olasz várost elárasztotta a megnövekedett mennyiségű dagály. A turisták bokáig taposva slattyognak végig a Szent Márk tér előtt.

Ha Velencében jár, ezt ne hagyja ki! 

Vincent van Gogh népszerűbb, mint azt életében valaha remélni merte volna. Napjainkban egymást érik a posztimpresszionista holland festő kiállításai: most a velencei Palazzo Bonaparte mutat be egy tárlatot. 

Megsértődött a velencei polgármester, kitiltottak két turistát a városból 

Mert a Canal Grande közepén elektronikus szörfdeszkával szörföztek, veszélyeztetve a közlekedést. 

Júniustól korlátozzák a látogatók számát Velencében 

Júniustól kísérleti jelleggel, a jövő év elejétől pedig végleges hatállyal bevezetik az előjegyzési rendszert az egynapos turisták esetében Velencében, ahova első ízben húsvétkor tértek vissza igazán tömegesen a látogatók.

Újra nyitva egy híres velencei látványosság 

Közel ötéves, intenzív restaurációs munkálatokat követően, amit a neves építész, Sir David Chipperfield vezetett, megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt Velence egyik leghíresebb látványossága, a Procuratie Vecchie (Régi Prokurátus) épülete. Az újjászületett épület azonban nem csak régi fényét nyerte vissza, hanem új célt és küldetést is kapott - tájékoztatta lapunkat az épület tulajdonosa, a Generali biztosító.

Velence bekeményít 

Velencében - ahol naponta 100 ezer turista fordul meg - néhány héten belül új szabályokat vezetnek be, hogy korlátozzák a városba irányuló turizmust.

Felújították Velence egyik ikonikus épületét 

Több mint 500 éves története során először nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a velencei Szent Márk téren álló Régi Prokurátus (Procuratie Vecchie) épülete a közel 5 éves restaurációs munkálatokat követően.

Gondolások tiltakozása Velencében 

Gondolákon és csónakokon tiltakoztak Velencében szombaton a város védelmében – a demonstrálók szerint a helyi vízi közlekedés nem környezetbarát, és veszélyezteti az egyébként is törékeny várost életerét..

Ne most induljon Velencébe! 

Ugyanis akkora árvíz sújtja a várost, hogy már nem csak a csatornákban, hanem az utcákon és a Szent Márk téren is hömpölyög a víz.

A Wizz Air Velencében nyitotta meg új bázisát 

A Wizz Air bejelentette hetedik olaszországi bázisának megnyitását a velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtéren - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

A velenceiek alapvetően nem Velencében laknak 

A velenceiek szeretnek a városukban élni, de túl drágának tartják. Ahogy a híres turistalátványosságok újra megtelnek látogatókkal, a helyiek menekülőre fogják.

Átadták a velencei Rialto hidat  

Az olaszországi Velence a felújított Rialto híd átadását ünnepli. A rekonstrukció már 2019 októberében elkészült, de a pandémia miatt közel két évvel elhalasztották az ünnepséget.

Nincs tovább: kitiltották a szállodahajókat Velencéből 

Az olasz kormány kedden döntött arról, hogy kitiltja a tengerjáró hajókat a velencei lagúnából, hogy megvédje a térség ökoszisztémáját, kulturális örökségét.

Világsztárok óvják Velencét az üdülőhajóktól 

Nyílt levélben szólítják fel az olasz kormányt Velence védelmére, miután kiderült, hogy hatalmas üdülőhajók akarnak elhaladni a Szent Márk-tér közelében. A petíciót 21 híresség, köztük Mick Jagger és Tilda Swinton is aláírta.

Meghíztak a turisták, túl nehezek a gondoláknak 

A velencei turizmus kezd éledezni a koronavírus-járvány első hullámának lecsengésével, és ezzel párhuzamosan új szabályozást hoztak a város gondolásai és hajósai számára, igaz, a járványtól teljesen függetlenül – írja a CNN.

Kamerákkal számlálják a turistákat Velencében 

A legtöbb látogatót vonzó karneváli esemény, az Angyal repülése napján, vasárnap vezették be Velence városában a látogatók számlálását, terelését és azonosítását is szolgáló kamerás térfigyelőrendszert, amely a július elsejétől induló fizetéses belépés előfutárának számít.

Számolni fogják a turistákat a velencei karnevál idején 

Velence el akarja kerülni, hogy a világhírű karnevál idején túl sok turista zsúfolódjon össze a városban, ezért kamerák segítségével számolják őket a fontosabb helyeken.

Nem közlekednek Velencében a gondolák  

A kisebb csatornákban minimálisra csökkent a vízszint az olaszországi Velencében, ahol a novemberben a város egészét beborító dagály után most a csütörtökön megérkezett apály okoz nehézséget.

Velence legrégebbi városképi ábrázolását találta meg egy kutató 

Velence legrégebbi városképi ábrázolását találta meg egy kutató

Megújult a velencei Giardini Reali 

Egy biztosító pénzügyi támogatásával megújult és megnyitotta kapuit Velencén a Királyi kertek, a Giardini Reali.

Emukat sétáltató turistákat bírságoltak Velencében 

Megbírságoltak két szlovén férfit az olasz hatóságok Velencében, mert két emuval sétálgattak a város szűk utcáin.

Velence lekerülhet a világörökségi listáról 

Az elmúlt hét szélsőséges áradásai után most az is fenyegeti Velencét, hogy elveszítheti világörökségi helyszín státuszát.

Súlyos károkat okozott a Szent Márk-székesegyházban az árvíz 

A világhírű velencei Szent Márk-székesegyház egyes elemeiben nagyon súlyos károkat okozott a sós tengervíz, írták kedden a helyi lapok az MTI szerint.

Újabb árhullám érte el pénteken Velencét 

Újabb erős dagály jelentkezett pénteken Velencében, a város polgármestere ideiglenesen lezáratta a Szent Márk teret.

Még nincs vége a velencei rémálomnak 

Rövid szusszanás után újabb hullámokban éri el csapadék Dél- és Közép-Európát, amelynek nem örülhetnek sem a áradással sújtott velenceiek, sem az Alpok térségében élők.

Júliustól belépődíjat szednek a turistáktól Velencében 

A városi tanács döntése szerint Velencében 2020. július 1-jétől belépődíjat szednek azoktól a turistáktól, akik csak egy napra látogatnak a városba, írja az MTI.

Velence egyre inkább Disneylandre hasonlít 

Újabb népszerű dél-európai városnak van elege a turisták özönéből. Barcelona és Róma után Velence is kitehetné a megtelt táblát. A helyzet iróniája, hogy a tömeg nem csak a helyieket, de magukat a turistákat is zavarja - írja a Euronews.

Vonattal a karneválra 

A Venezia Expressz március 1-jén este indul Budapestről; március 2-án délelőtt érkezik a lagúnák városába, ahol az utasok rögtön belevethetik magukat az álarcos forgatagba és felfedezhetik Velence csodáit. A Canal Grande, a Rialto híd, a Szent Márk tér a híres harangtoronnyal és a gyönyörű bazilikával vagy a Dózse-palota és a Sóhajok hídja mind-mind kihagyhatatlan helyszínek!

Mit vár Velence az egynapos látogatókra rótt belépőtől? 

A velencei polgármesteri hivatal még tanulmányozza a belépési díj bevezetésének módozatait, de a tervek szerint az önkormányzati testület májusra megszavazza az intézkedést, amelytől kisebb tömeget és nagyobb bevételt vár az olasz város -írja az MTI.

Májustól belépőt kell fizetni, ha Velencében sétálgatunk 

Zsebbe kell nyúlnia a romantikázó pároknak, illetve bárkinek, aki szeretne Velencében sétálgatni, ugyanis májustól 3-tól 10 euróig terjedő napi belépődíjat fizettetnek azokkal a turistákkal, akik nem szállnak meg a városban - írja az Index.

Nagy volt a dínomdánom az EFOTT-on 

Látogatócsúcs született az idei, immár 43. EFOTT-on: 115 117 ember fesztiválozott Velencén - közölték a szervezők hétfőn.

Brutális túlszámlázás egy velencei étteremben 

Japánokat vágtak át alaposan a lagúnák városában.

Kitiltották az óriási turistahajókat Velence belvárosából 

Az olasz kormány kompromisszumos megoldást hozott a nyáron tetőző, hajótársaságok kontra lakosok problémára, melynek értelmében egyelőre csak az 55 tonna fölötti turistahajókat tiltják ki a város központi kikötőjéből. 

Súlyos árat fizetne Velence, ha elmaradnának a hajós turisták 

A hajóstársaságok szövetsége szerint tagjaik mindent megtesznek a környezet védelme érdekében, és ha tovább szigorítanák hajóik bejutását Velencébe, az óriási veszteségeket okozna a városnak.

Praktikus tippek, ha Velencébe készül 

Lehetőség van sorbanállás nélkül megnézni a város látványosságait és mehetünk éjszakai szellemvadászatra is. 

Mostantól tilos kebabos standokat nyitni Velencében 

Velence kulturális örökségének megőrzése érdekében mostantól tilos a városban kebabos standokat nyitni, szabályozzák a pizzaszelet-árus boltok számát is. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!