Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
Élményközpont a Dunakanyar ékkövéből

Élményközpont a Dunakanyar ékkövéből 

Több ütemben felújítják a Visegrádi várat, valamint egy eddig ismeretlen ferences kolostort is feltárnak a vár közelében.
Hétvégi nyitvatartás a hazai síterepeken

Hétvégi nyitvatartás a hazai síterepeken 

Eplény után csütörtökön újabb két hazai síterep nyitotta meg a kapuit - a Mátrában és Visegrádon. Péntektől pedig a főváros tetején, a Normafánál is lehet már síelni.
Elözönlik a tiltakozó motorosok Visegrád környékét

Elözönlik a tiltakozó motorosok Visegrád környékét 

Nagyon úgy tűnik, hogy most szombaton Visegrádon lesz Magyarország történetének legnagyobb motoros találkozója.
Visegrád és a turisztikai kísérletek kísértetei

Visegrád és a turisztikai kísérletek kísértetei 

A visegrádi szellemhotel munkálatainak újraindulására, ha nem is éppen a legalkalmasabb pillanatban, de nemrég ismét felcsillant némi remény.
Visegrád ősszel, télen is nyitva

Visegrád ősszel, télen is nyitva 

Visegrádon továbbra is nyitva tart a Fellegvár és a Bobpálya. Egész télen megrendezik a lovagi tornákat, horgászhatunk a pisztrángos tavakban, sőt wellnesszezhetünk is, hiszen a magas energiaárak ellenére például a Royal Club Hotel is stabil nyitvatartással várja a vendégeit. Az ország egyik kedvenc kirándulóhelyének árai sem változtak sokat a 2022. őszi-téli szezonban.
Négy Duna-menti város, ha összefog

Négy Duna-menti város, ha összefog 

A Dunakanyar négy városának - Esztergom, Szentendre, Vác és Visegrád - turisztikai szervezeteinek szakmai napján jártunk autentikus környezetben, a szentendrei Skanzenben.
Visegrád újabb imázsfilmet készített

Visegrád újabb imázsfilmet készített 

A Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület évszakokon átívelő imázsfilmjének legújabb darabja, a Nyár is elkészült.
Ha megéli 2035-öt, rá sem ismer majd a visegrádi várra

Ha megéli 2035-öt, rá sem ismer majd a visegrádi várra 

Akkor ugyanis, vagyis a visegrádi királytalálkozó 700. évfordulójára, teljesen megújul a visegrádi vár és környezete.

Elkészült Visegrád legújabb imázsfilmje 

Elkészült Visegrád évszakokon átívelő sorozatának második része, a Tavasz.

Visegrád jó nyarat zárt és készen áll az őszre 

A négycsillagos visegrádi Royal Club Hotel két napba sűrítette, hogy milyen programokkal várja a Dunakanyar ősszel is a látogatókat. Színes beszámolónkat olvashatják.

Évente 5000 fát ültet egy visegrádi szálloda 

Magyarországon egyedülálló kezdeményezésbe kezdett a visegrádi Royal Club Hotel. A négycsillag superior minősítésű szálloda 2020 szeptemberétől minden közvetlen foglalás után automatikusan egy új fát ültet el.

Nézegesse a Visegrádi Digitális Tudástárat! 

Folyamatosan bővülő, elsősorban diákoknak szánt online ismeretterjesztő felületet hozott létre Visegrád.

Az Appeninn többségi tulajdont szerzett egy szállodaberuházó cégben 

Többségi tulajdonrészt szerzett az Appeninn Nyrt. a Szepesi család bizalmi vagyonkezelőjeként eljáró Szepard Kft. tulajdonát képező Dreamland Holding Zrt.-ben, amely az elmúlt időszakban több vidéki turisztikai ingatlanfejlesztési projektet is elindított – tették közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Sztárdizájner lehel életet a visegrádi hotel betontorzójába 

A Johannes Torpe nevével fémjelzett stúdiót évek óta az élvonalban tartják számon. A névadó dán Torpe sokszínű művész, aki az építészet mellett megannyi kreatív szektorban otthonosan mozog.

Karanténba vonult egy teljes hazai étterem koronavírusos vendég miatt 

Az elmúlt hét során az étteremben megforduló vendégeik egyikéről az orvosi vizsgálatok során később kiderült, hogy koronavírus-fertőzésben szenved. A Renaissance Éttermet – miután az információ a birtokukba jutott – azonnal bezárta a menedzsent, illetve megkezdték annak teljes körű, előírásoknak megfelelő fertőtlenítését (bár az esélye, hogy bárki is megfertőződött volna, a vizsgálatot végző szakemberek szerint szerencsére rendkívül csekély).

Az első magyar szálloda, amely nem fogad külföldi vendégeket 

Az országban egyelőre egyedülálló intézkedést vezetett be a visegrádi Royal Club Hotel: törlik a külföldről érkezők foglalásait. Csak csütörtökön, a déli órákig 22 külföldi foglalást kellett visszamondaniuk - árulta el Belán Miklós igazgató.

Új tulajdonos fejleszti tovább a visegrádi luxusszállodát 

Új tulajdonos, a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Minerva Befektetési Zrt. fejleszti tovább a visegrádi luxusszállodát - írja az Index az Mfor cikke nyomán.

Forró témák a MUISZ vacsorán 

A Hotel Silvanus Visegrád szálloda biztosította a helyszínt a MUISZ október 15-i rendezvényéhez, ahol az etikai kódex megújítása volt az egyik legfontosabb téma. Nagy volt az érdeklődés, a téma jelentősége jól érzékelhető volt abból is, hogy a nagy utazásszervező és utazásközvetítő irodák vezetőinek többsége személyesen vett részt az eseményen - közölte szerdán a MUISZ.

Tiszta forrás, tiszta környezet 

Több napos munkával takarították ki és újították meg a visegrádi Kaán Károly-forrás környezetét a Pilisi Parkerdő Zrt. Visegrádi Erdészetének munkatársai - tájékoztatott kedden a Pilisi Parkerdő Zrt.

Tömeges mérgezés a visegrádi szállodában 

Kilyukadt a nyomocső, a víz elfolyása után pedig klórgáz öntötte el egy helyi hotel medenceterét, ahonnan összesen öt embert kellett kórházba szállítani hétfőn kora este.

Dunakanyar: nyári programdömping és napi gyorshajó 

A Magyar Turisztikai Ügynökség, a Dunakanyar TDM-szervezetei, a MAHART Passnave és a Duna-Ipoly Nemzeti Park közös szezonnyitó sajtótájékoztatóján az idei év újdonságairól és a jövőbeli tervekről beszéltek.

Kultúra minden mennyiségben a Dunakanyarban 

A Dunakanyar sokszínű kínálatát és újdonságait május 12-én szezonnyitó sajtótájékoztatón mutatták be Visegrádon. A térség kerékpáros turizmusának fejlesztése a rendezvény visszatérő gondolata volt, amelynek megvalósulása az idegenforgalom és a helyi lakosok számára is sokat jelentene. Aktualitást adott az újságírók meghívásának, hogy tanúi lehettek a visegrádi hajóállomás ünnepélyes átadásának is.

Átadták a megújult visegrádi hajóállomást 

A 75 millió forintból nemcsak a hajóállomás épületét, de a környező területet és a három kikötőt is felújított a Mahart Passnave, jövőre pedig egy negyedik kikötőt is kialakítanak.

Kalandpark nyílt Visegrádon 

A bob- és canopy-pálya mellett immár kalandparkban is kipróbálhatják magukat azok, akik Visegrádra látogatnak.

A hétvégén indulnak a menetrendi hajójáratok a Dunakanyarba 

A Mahart PassNave e hét végétől megkezdi a napi rendszeres menetrendi közlekedést a Dunakanyarba - tájékoztatott a társaság. 

Megújult Visegrád történelmi városközpontja 

Az ezeréves Visegrád városközponti fejlesztése címmel több elemből álló, uniós társfinanszírozású projekt zárult le - közölte a település polgármestere csütörtökön.

Új faállomány és felújított híd a Pilisi Parkerdőtől 

Az erdészetek minden elültetett fával, minden fejlesztéssel a jövő fenntartható erdőit építik. A Kisoroszi szigetcsúcs határidő előtt befejezett erdőtelepítése, a Kalicsa-patakon átívelő híd megerősítése és a dunabogdányi Pálóczki-rét mellett elhaladó Kéktúra-útvonal látképének javítása – ezek a Pilisi Parkerdő Zrt. aktuális szakmai lépései Visegrád környékén.

Átadták a Visegrádi-hegység egyik legszebb ösvényét 

A jelölt turistaúttá váló, visegrádi Spartacus ösvény átadása alkalmat adott arra, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. szakmai kerekasztal-beszélgetéssel fűzze szorosabbra kapcsolatát a természetjáró társadalommal, a területén működő természetbarát, sport- és turistaegyesületekkel, valamint turistatérképek szerkesztőivel. A cél: további közös „ösvények” kialakítása.

2015 az összefogás éve a Dunakanyarban 

Visegrádon sajtótájékoztató keretén belül mondták el, hogy ez az év a Dunakanyarban lévő városok összefogásának éve lesz. Együttesen fejlesztik az infrastruktúrát, és törekednek arra, hogy növeljék a vendégéjszakák számát, éppen ezért kedvezményekkel és számos kulturális programmal készülnek a külföldi és belföldi vendégeknek.

Nyíregyházán tanult a visegrádi TDM 

A visegrádi TDM munkatársai és választmányi tagjai, kiegészülve a település polgármesterével és az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnökével december 9-én szakmai tanulmányúton járt Nyíregyházán.

Felújították, majd bezárták Gavrilo Princip szülőházát 

Bezárták Gavrilo Princip június 28-án átadott, felújított szülőházát a nyugat-boszniai Bosansko Grahovóban. 

Hajóval, bringán vagy kisvonattal utazna a Dunakanyarban? 

Az I. Kulturális és Gasztronómiai Fesztivállal nyit május 18-án az a visegrádi kulturális programsorozat, amely május 24-én, a város főterén megrendezendő Visegrád hangjai című koncerttel folytatódik. Erről és a térség sokszínű kínálatáról, valamint újdonságairól szezonnyitó sajtótájékoztatót és nyílt napot tartottak május 14-én Visegrádon a turisztikai szakújságírók számára.

Így juthat el egyszerűen a visegrádi Fellegvárhoz 

Pilis hegység területén turisztikai igényeket kiszolgáló járatokat indít a VOLÁNBUSZ Zrt.

Megkezdődött Visegrád városközpontjának felújítása 

Több száz millió forintot költenek főként uniós forrásból Visegrád történelmi városközpontjának rehabilitációjára, egyebek mellett a polgármesteri hivatal és az egészségház felújítására, illetve egy rendezvényház építésére - közölte a munkálatok megkezdése után a település független polgármestere.

Robbantson kuktát a múzeumban! 

A pálinkafőzés, illetve a pálinka történetével ismerkedhetnek meg a látogatók a visegrádi Rév utcában megnyílt pálinkamúzeumban, ahol akár a "zugfőzés" is kipróbálható, sőt, egyedi címke sajátkezű gyártására is van mód.

A Silvanusban is forgattak a japán tanulmányút résztvevői 

A Silvanusban is forgattak a japán tanulmányút résztvevői

Új kerékpárosbarát szálloda nyitott Visegrádon 

Befejeződött Visegrádon, az Apátkúti patak mellett a Patak Fogadó és Étterem felújítása, ami ezentúl négycsillagos, harminc szobás, különböző szabadtéri és fedett közösségi terekkel bővített kerékpárosbarát szállodaként fogadja a vendégeket.

Ne most induljon bringázni a Pilisbe! 

A vasárnapi vihar következtében járhatatlanná váltak, balesetveszélyesek a kerékpározásra kijelölt utak a Pilisi Parkerdő területén, a burkolt, aszfaltozott utakat sok helyütt sár- és kőfolyások borítják – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Visegrádi Tavaszi Ízparádé 

Visegrád szinte egész évben programokra várja a turistákat, de a kiemelt rendezvényük a Visegrádi Tavaszi Ízparádé, amelyet március 15-től 18-áig rendeznek - jelentették be azon a sajtótájékoztatón, amelyet kedden a Lánchíd lábánál lévő Kossuth Múzeumhajó és Vén Hajó Étteremben tartottak a szervezők.

Dunakanyari Advent 

Van élet a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron is túl. Két napos, ünnepi hangulatú tanulmányúton ismerkedtünk meg a Dunakanyar legújabb és legizgalmasabb turisztikai attrakcióival.

Szabadtéri medence dunakanyari panorámával 

Szombaton avató ünnepség keretében mutatta be Lantos Árpád vezérigazgató a visegrádi Hotel Silvanus **** új létesítményét, a Dunakanyar fölé magasodó új medencét.

Tanösvény a Duna alatt 

Fönn az első szállodahajók szelik a a kora tavasziasan barnán hömpölygő folyamot, és nem is sejtik: alant alkalmi indusztriál turizmus folyik. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!