Karanténba vonult egy teljes hazai étterem koronavírusos vendég miatt

Az elmúlt hét során az étteremben megforduló vendégeik egyikéről az orvosi vizsgálatok során később kiderült, hogy koronavírus-fertőzésben szenved. A Renaissance Éttermet – miután az információ a birtokukba jutott – azonnal bezárta a menedzsent, illetve megkezdték annak teljes körű, előírásoknak megfelelő fertőtlenítését (bár az esélye, hogy bárki is megfertőződött volna, a vizsgálatot végző szakemberek szerint szerencsére rendkívül csekély).

Ez áll az étterem Facebook oldalán:

"Valamennyi munkatársunk, aki érintkezett, vagy érintkezhetett a fertőzött személlyel, önkéntes karanténba vonult. Mindannyian jelenleg is tünetmentesek vagyunk, és reménykedve várjuk a fejleményeket! Nehéz most megfelelő szavakat találnunk közvetlen érintettként abban a helyzetben, amely következményeként előreláthatólag a teljes vendéglátó ágazat rendkívül súlyos recesszióba kerül majd.

Ennek fontossága azonban nem élvezhet prioritást a közegészségügyi szempontokhoz képest, amelyeket mint mindig, így most is mindenek elé kell helyeznünk.

Köszönjük az eddigi és folyamatos támogatást vendégeinknek, igyekszünk lehetőségeink szerint mihamarabb megoldást találni a problémára. Éttermünk Facebook-oldalán a legfontosabb történésekről természetesen beszámolunk majd.

Bízunk benne, hogy a Renaissance Étterem nemsokára ismét megnyithatja kapuit vendégei előtt, és a jelenlegi helyzet egy olyan erőpróbának bizonyul, melyet sikerül közös erővel kiállnunk.

(a Renaissance Étterem csapata)

KIEGÉSZÍTÉS: Az eset március 10-én, 19 óra környékén történt, a Vendég a bejárattól balra található Panoráma teremben foglalt helyet."

Forrás: Turizmus Online


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.