Sportközpont volt, szálloda lett

Sportközpont volt, szálloda lett 

Ilyenre is ritkán adódik példa: szállodává alakítottak egy korábbi sportközpontot Zalaegerszegen.
Egészségturisztikai konferencia Zalaegerszegen

Egészségturisztikai konferencia Zalaegerszegen 

Március 3-án tartják a VI. Zalaegerszegi Nemzetközi Egészségturizmus Konferenciát. A rendezvény célja az oktatók és a kutatók tudományos eredményeinek megismertetése.
Elkészült a zalaegerszegi Göcseji Múzeum felújítása

Elkészült a zalaegerszegi Göcseji Múzeum felújítása 

Több mint kétmilliárd forintos ráfordítással megújult a Göcseji Múzeum Zalaegerszegen.
Turisztikai beruházások Zalegerszegen

Turisztikai beruházások Zalegerszegen 

Zalaegerszegen 2024-ig mintegy 120 milliárd forintot fordítanak gazdaságfejlesztésre, amiből a turizmus is részt kap. 
Mindszenty bíboros múzeumot kap Zalaegerszegen

Mindszenty bíboros múzeumot kap Zalaegerszegen 

A Göcseji Múzeum tagintézményeként nyílik meg jövőre a kommunista keresztényüldözést és az egykori bíboros életútját bemutató Mindszentyneum Zalaegerszegen - közölte pénteki sajtótájékoztatóján a zalai megyeszékhely polgármestere.

Digitális turisztikai beruházásokkal gyarapodott Zalaegerszeg 

Belvárosi wifi-hálózatot építettek ki, érintőképernyős információs rendszereket telepítettek, valamint számítógépes és okostelefonos applikációkat fejlesztettek Zalaegerszegen közel 200 millió forint támogatásból.
Megújult a zalaegerszegi Tourinform iroda

Megújult a zalaegerszegi Tourinform iroda 

Csaknem 20 millió forintos fejlesztés eredményeként teljes egészében megújult és új szolgáltatásokkal bővült a Tourinform Zalaegerszeg, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tavalyi pályázatának egyik nyertese.
Decemberre újul meg teljesen a Göcseji Falumúzeum

Decemberre újul meg teljesen a Göcseji Falumúzeum 

Jó ütemben halad a Göcseji Falumúzeum műemléképületének felújítása és kiállítótereinek fejlesztése, a rekonstrukciós munkák várhatóan decemberben befejeződnek.
Átadták az új négycsillagos hotelt Zalaegerszegen

Átadták az új négycsillagos hotelt Zalaegerszegen 

Az egykori Hotel Balaton felújított épületében már a kínai tulajdonban lévő négycsillagos Willis Hotel működik Zalaegerszegen.

Koronavírus-kiállítást nyit egy hazai múzeum 

A jelenkori dokumentumok, a koronavírushoz kapcsolódó tárgyak, a város kiürült tereiről készült fotók összegyűjtésével szeretné a Göcseji Múzeum az utókor számára bemutathatóvá tenni, hogy milyen volt az élet 2020 tavaszán a zalai megyeszékhelyen.

Még egy négycsillagos épül Zalaegerszegen 

Négycsillagos szálloda épül Zalaegerszegen, a tervek és engedélyek beszerzéséhez a város önkormányzata csaknem kétszázmillió forintos állami támogatást kapott.

Hotelszintű munkásszálló 

Háromcsillagos szállodának megfelelő szolgáltatásokat nyújtó, 180 ágyas munkásszállót alakítanak ki Zalaegerszegen mintegy 600 millió forintos beruházással - közölte Balaicz Zoltán, a város polgármestere az építkezés helyszínén csütörtökön.

Gasztronómiai fesztivált rendeznek Zalaegerszegen 

Június első napján kezdetét veszi a háromnapos Street Food Weekend elnevezésű rendezvénysorozat Zalaegerszegen és ekkor választják ki a város tortáját is.

Fánky fesztivállal farsangol Zalaegerszeg 

A fánkot, a funky zenét és a maskarás felvonulást ötvözik, emellett jótékonysági vásárt tartanak február 28-án Zalaegerszegen, a húshagyókeddi Fánky fesztiválon - jelentették be pénteken a programismertető sajtótájékoztató.

A szabadtéri múzeumokról lesz nemzetközi konferencia Zalaegerszegen 

A szabadtéri néprajzi gyűjtemények helyzetéről kezdődik kétnapos nemzetközi szakmai konferencia csütörtökön Zalaegerszegen, a résztvevők megvitatják egyebek mellett a pályázati lehetőségeket és a múzeumok biztonságos üzemeltetésének kérdéseit is.

Mindszenty-múzeum és zarándokközpont épül Zalaegerszegen 

Csaknem 5,7 milliárd forint támogatást nyújt a kormány a zalaegerszegi Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont, valamint az ahhoz kapcsolódó komplex kulturális és vallási turisztikai fejlesztések megvalósításához, köztük múzeum- és templomfelújításhoz, parkolóház építéséhez és zarándokszállás kialakításához.

Fürdés, hajókázás, ingyenes városnézés a Turizmus Világnapján 

Szegedtől Veszprémig országszerte számos településen emlékeznek meg idén is szeptember 27-én a Turizmus Világnapjáról.

Négy év után felújítva nyitott meg a zalaegerszegi strand 

Újranyitották csütörtökön Zalaegerszegen a négy évvel ezelőtt bezárt városi strandfürdőt, amelyben a most befejezett 113 millió beruházást követően további fejlesztéseket terveznek.

Hamarosan újra lehet pancsolni a zalaegerszegi városi strandon 

Augusztus elején ismét megnyitják Zalaegerszegen a városi strandot - jelentette be a zalai megyeszékhely polgármestere szerdán a helyszínen, sajtótájékoztatón.

Újranyithat a zalaegerszegi strandfürdő 

Zalaegerszeg költségvetésében 55 millió forintot különítettek el arra, hogy a még 2011-ben bezárt városi strandot részleges felújítás után a nyári szezonra újra megnyithassák - közölte a város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

Új helyre költözik a Playa Club Travel Zalegerszegen 

Új helyre költözik a Playa Club Travel Zalegerszegen

20 millió forintból újult meg a zalaegerszegi AquaCity 

A tavalyihoz hasonló, vagy azt meghaladó vendégszámra számítanak az idei szezonban Zalaegerszegen az AquaCity-ben, amely szombaton nyitja meg kapuit - közölte a zalai megyeszékhely polgármestere pénteken, a helyszínen tartott szezonnyitó sajtótájékoztatón.

Színes gasztrofesztivál Zalaegerszegen 

Öt nemzet kulturális értékeit, gasztronómiai hagyományait ismerhetik meg a látogatók szombaton a Népek kultúrája, nemzetek asztala című rendezvényen a Göcseji Falumúzeumban.

Zalaegerszegre kerül a Kévekötő 

Megújul a Göcseji Múzeum Kisfaludi Strobl Zsigmond-terme, ritkaságnak számító alkotással bővül a képzőművészeti gyűjtemény, valamint monográfiát jelentetnek meg a kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész születésének 130. évfordulója tiszteletére Zalaegerszegen.

Wellness részleggel bővült a zalaegerszegi Arany Bárány Szálloda 

Mintegy 260 millió forintos beruházással megvalósult új wellness-fitness részleget és konferenciatermet adtak át szerdán Zalaegerszegen, az Arany Bárány Szállodában. A patinás szállodát az Új Széchenyi Terv keretében, 50 százalékos európai uniós támogatással újították fel.

Cadillacek vonulnak Zalaegerszegen 

A rock and roll korszakból származó autócsodákkal szervez közös felvonulást a  keszthelyi Cadillac Múzeum a Hevesi Sándor Színház Made in Hungária szereplőivel pénteken, Zalaegerszegen.

Kárpát-medencei mézfesztivál Zalaegerszegen 

A méz és a méhészet lesz a központi témája a pénteken kezdődő háromnapos kárpát-medencei mézfesztiválnak Zalaegerszegen, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban.

Zöld Kampusz létesül Zalaegerszegen 

Közel 143 millió forint európai uniós támogatással Zöld Kampusz mintaprojekt létesül Zalaegerszegen, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdálkodási Karán - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Fejlesztések a zalaegerszegi Göcseji Múzeumban 

Múzeumpedagógiai oktatóteret, látványtárt, a szobor-, a fotógyűjtemény és a történelmi-dokumentumok számára tanulmányi raktárakat hoznak létre Zalaegerszegen a Göcseji Múzeumban.

Jól sikerült a szezon a zalaegerszegi Aquacity-ben 

Az elmúlt évekhez képest 41 százalékkal nőtt a forgalom a zalaegerszegi Aquacityben, az idei szezon alatt több mint 92 ezren keresték fel az éppen tízéves vízi élményparkot - jelentette be Gyutai Csaba polgármester pénteken sajtótájékoztatón.

Az idegenforgalom is válságban? 

Az idegenforgalom is válságban? Ebben a témában szervez - a Főiskolás Fesztivál rendezvénysorozat részeként - közgazdász-délutánt a BGF Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg és a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete.

Megújul a Göcseji Falumúzeum 

Megújulás előtt áll a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum; a 8 hektáros, természetes környezetben az épített örökség, a hagyományos paraszti életkörülmények bemutatása a jövőben kiegészül az őshonos növény-, madár- és vízivilág bemutatásával is.

Bővítik az Arany Bárány Szállodát 

Új épületrésszel bővül hamarosan a zalaegerszegi Arany Bárány Szálloda.

Édes élet Zalaegerszegen 

A már hagyományosnak mondható zalaegerszegi Mézfesztivál, melyet idén december 2-4-én tartanak, szinte csak olyan programokat kínál, melyek témája a méz.

Fejlesztési tervek a Göcseji Falumúzeumban 

Sétálókkal teli, gyerekzsivajtól hangos, de vendégfogadásra, kapcsolatépítésre is alkalmas helyszínné szeretné fejleszteni az ország első skanzenjét a Zala Megyei Múzeumok Igazgatóságának nemrég megválasztott új vezetője.

Jobb év a zalaegerszegi Aquacityben 

A kedvezőtlen időjárás ellenére idén látványosan, mintegy 7600 fővel emelkedett a látogatók száma a zalaegerszegi Aquacityben – közölte Kugler László, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügy vezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

Népvándorlás kori és római kori élménypark épülhet Zalában 

Több nagyszabású projekt, például egy népvándorlás kori és egy római kori élménypark kialakítása, valamint a Göcseji Múzeum új épületbe költöztetésének előkészítése is szerepel Kaján Imre, a zalai múzeumok új igazgatójának tervei között.

Nem ment jól a belvárosi strand Zalaegerszegen 

Átlagos, de a vártnál rosszabb szezont zárt a belvárosi strand Zalaegerszegen; a tavalyi évhez képest 11 százalékkal csökkent a látogatók száma, és ennek arányában a bevétel is - közölte Kugler László, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Varázslatos ezer év 

Több mint háromezer regisztrált látogatója volt a gyermek- és az ifjúsági korosztály számára szervezett Varázslatos ezer év című programsorozatnak, amely az eddigi legnagyobb múzeumpedagógiai rendezvény volt Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban.

Kinyit a zalaegerszegi városi strandfürdő 

A városi strand kinyitása mellett döntött csütörtöki rendkívüli ülésén a zalaegerszegi közgyűlés, de a nyitva tartás a szakhatóságoktól függ.

Még tartoznak a Balaton Hotel volt dolgozóinak 

Tíz hónap elteltével sem kapták meg járandóságaikat a zalaegerszegi Balaton Hotel volt dolgozói, és a felszámolási eljárás sem indult el a szállodát üzemeltető Semira Spa Kft. Kft. ellen - írta keddi számában a Zalai Hírlap.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!