Gasztronómiai fesztivált rendeznek Zalaegerszegen

Június első napján kezdetét veszi a háromnapos Street Food Weekend elnevezésű rendezvénysorozat Zalaegerszegen és ekkor választják ki a város tortáját is.

A városvezetés célul tűzte ki a turizmus fellendítését és a fesztiválok megújítását - mondta el Zalaegerszeg polgármestere csütörtökön, a programokat ismertető sajtótájékoztatón. A fesztiválprogram az elmúlt években új rendezvényekkel - tavaly egyebek mellett a gasztrohétvégével - bővült. A fiatalos életstílushoz jól alkalmazkodó rendezvény már az első alkalommal sikeres és népszerű volt: megjelenésében és hangulatában is jól illeszkedett Zalaegerszeg megújuló fesztiválkínálatába - emelte ki Balaicz Zoltán. Hozzátette, hogy a Street Food Weekend azt is be tudta mutatni, hogy a város a múlt értékeinek megőrzése mellett a jövőre, a 21. század új gasztronómiai kihívásaira is nyitni tud.

A gasztrohétvégére több mint húsz food truck érkezik Zalaegerszeg belvárosába. A változatos étel- és italkínálatban egyebek mellett grillezett húsok, hamburgerek, vattacukrok és palacsinták, fagyi-, tea- és kávékülönlegességek is szerepelnek - sorolta Horváth Szilárd, a Városmarketing Iroda vezetője.

A gasztronómiai hétvége zenei programmal is kiegészül: június másodikán az esti órákban a város főutcáján rendeznek zenei fesztivált látványelemekkel, fényjátékkal, táncosokkal ás más attrakciókkal. A koncertre olyan magyar dj-ket hívták meg, akik az 1990-es években úttörői voltak az elektronikus zenének - tette hozzá Simon Tamás, a koncertet szervező Mimosa Lounge vezetője.

A szervezők arról is beszámoltak, hogy a nyár első hétvégéjén választják ki Zalaegerszeg tortáját. A versenyfelhívásra a háziasszonyok, az amatőr és a profi cukrászok recepttel és az édességről készült fotóval jelentkezhetnek. Előnyt jelent, ha a tortán - ízben, színvilágban és alapanyagokban - Zalára jellemző motívumok, jellegzetességek is megjelennek. Az előzsűrizés után a döntősök ellenőrzött körülmények között, a Báthory Iskola cukrásztanműhelyében készíthetik el a tortákat, amelyek közül a szakmai zsűri választja majd ki június 3-án a Hotel Arany Bárányban Zalaegerszeg tortáját. A győztes egy esztendőn át - a 2019-es Street Food Weekendig - használhatja a Zalaegerszeg tortája címet.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.