Gasztronómiai fesztivált rendeznek Zalaegerszegen

Június első napján kezdetét veszi a háromnapos Street Food Weekend elnevezésű rendezvénysorozat Zalaegerszegen és ekkor választják ki a város tortáját is.

A városvezetés célul tűzte ki a turizmus fellendítését és a fesztiválok megújítását - mondta el Zalaegerszeg polgármestere csütörtökön, a programokat ismertető sajtótájékoztatón. A fesztiválprogram az elmúlt években új rendezvényekkel - tavaly egyebek mellett a gasztrohétvégével - bővült. A fiatalos életstílushoz jól alkalmazkodó rendezvény már az első alkalommal sikeres és népszerű volt: megjelenésében és hangulatában is jól illeszkedett Zalaegerszeg megújuló fesztiválkínálatába - emelte ki Balaicz Zoltán. Hozzátette, hogy a Street Food Weekend azt is be tudta mutatni, hogy a város a múlt értékeinek megőrzése mellett a jövőre, a 21. század új gasztronómiai kihívásaira is nyitni tud.

A gasztrohétvégére több mint húsz food truck érkezik Zalaegerszeg belvárosába. A változatos étel- és italkínálatban egyebek mellett grillezett húsok, hamburgerek, vattacukrok és palacsinták, fagyi-, tea- és kávékülönlegességek is szerepelnek - sorolta Horváth Szilárd, a Városmarketing Iroda vezetője.

A gasztronómiai hétvége zenei programmal is kiegészül: június másodikán az esti órákban a város főutcáján rendeznek zenei fesztivált látványelemekkel, fényjátékkal, táncosokkal ás más attrakciókkal. A koncertre olyan magyar dj-ket hívták meg, akik az 1990-es években úttörői voltak az elektronikus zenének - tette hozzá Simon Tamás, a koncertet szervező Mimosa Lounge vezetője.

A szervezők arról is beszámoltak, hogy a nyár első hétvégéjén választják ki Zalaegerszeg tortáját. A versenyfelhívásra a háziasszonyok, az amatőr és a profi cukrászok recepttel és az édességről készült fotóval jelentkezhetnek. Előnyt jelent, ha a tortán - ízben, színvilágban és alapanyagokban - Zalára jellemző motívumok, jellegzetességek is megjelennek. Az előzsűrizés után a döntősök ellenőrzött körülmények között, a Báthory Iskola cukrásztanműhelyében készíthetik el a tortákat, amelyek közül a szakmai zsűri választja majd ki június 3-án a Hotel Arany Bárányban Zalaegerszeg tortáját. A győztes egy esztendőn át - a 2019-es Street Food Weekendig - használhatja a Zalaegerszeg tortája címet.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.