Fürdés, hajókázás, ingyenes városnézés a Turizmus Világnapján

Szegedtől Veszprémig országszerte számos településen emlékeznek meg idén is szeptember 27-én a Turizmus Világnapjáról.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szeptember 27-én, vasárnap a Turizmus Világnapján aktív wellness programokkal várja a sportolni vágyó közönséget a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum. Helyszín: Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, 5. sz. medence.

Szombathelyen az idei évben is igyekszenek minél több helyszínt bevonni a Turizmus Világnapi rendezvényekbe, így most szeptember 25. és 27. között várják az érdeklődőket. Szeptember 25-én Kutatók Éjszakája lesz a Nyugat-magyarországi Egyetemen, a Vas megyei TIT-ben és a Szombathelyi Képtárban. Szeptember 26-án Turisztikai Kvíz a szombathelyi Tourinform Irodában. A kvíz kitöltői díjmentesen kipróbálhatják a különleges ELLIPTIGO kerékpárokat. Szeptember 27-én díjmentes városnéző séta lesz a Ventoura Travel Utazási Iroda közreműködésével, időpont: 16:30-18:00, találkozási pont: 16:20-kor a Szily szobornál, a Székesegyházzal szemben.

A Turizmus Világnapja alkalmából kézműves foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont szervezésében szeptember 26-27-én.

A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum szeptember 27-én a Turizmus Világnapja alkalmából gyermekprogramokkal és vízi zumbával várja a vendégeket az Aqua-Palace élményfürdőben.

A Turizmus Világnapja alkalmából szeptember 26-án szombaton 18.00-tól esti sétahajózás a Dunán A MAHART PassNave Kft. /Táncsics /hajójának a fedélzetén. Beszállás: 17.30 órától a Vigadó téri hajóállomás 5. kikötőjénél. Indulás: 18.00 órakor, érkezés: 19:00 óra, Vigadó tér. Útvonal: Vigadó tér- Margit híd- Rákóczi híd- Vigadó tér. A városnézést vezeti: Dr. Lengyel János idegenvezető. A kedvezményes viteldíj: 500 Ft/fő egységesen (2 év alatt ingyenes, regisztrációs jegy váltása kötelező). A hajón büfé áll a vendégek rendelkezésére.

Múltidéző belvárosi sétára invitálja az érdeklődőket Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület a Turizmus Világnapján, 2015. szeptember 27-én, vasárnap 10 órai kezdettel. A túra a Széchenyi tér 4-6. szám alatt található Tourinform irodából indul, Gróznerné Németi Piroska idegenvezető kalauzolásával. Az egykori Zalaegerszeget, a város neves épületeit, tereit és utcáit felidéző séta várhatóan 1,5-2 órát vesz igénybe. A városnézés alapjául szolgáló Zalaegerszeg titkai című ingyenes idegenforgalmi kiadványt keressék a Tourinform irodában.

Ebben az évben is csatlakozott Orosháza-Gyopárosfürdő a Jövő Építők TDM-mel karöltve a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezéséhez. Ezen a napon több dologgal kedveskednek a vendégeknek: ingyenes szaunaszeánszok 15:00-kor és 17:00-kor, masszázs kedvezmények, gyermekeknek ingyenes játékkuckó, míg a szülők az élményfürdőben vagy agyógyfürdőben pihennek, frissítő gyümölcsital a készlet erejéig.

Győrben szeptember 27-én a Baross úti Látogatóközpont belépő nélkül felkereshető. A látogatóközpont a turizmus világnapja alkalmából fotópályázatot is hirdet „Miről mesélnek a győri sarokerkélyek és cégérek?” témában. A nevezéseket az alábbi e-mail címre várják: fotopalyazat@gyortourism.hu. Beküldési határidő: 2015. október 15.

Ingyenes séta lesz Veszprémben is a Szent Mihály-napi Búcsú és a Turizmus Világnapja alkalmából 26-án, 13:30 - 15:30 között. A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. által szervezett ingyenes, gyalogos városnézés keretében szakavatott idegenvezető mutatja be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára. A 13.30 órakor, a Szent Mihály Bazilika (Veszprémi Vár) elől induló séta a Veszprémvölgybe vezet, a Kolostorok és Kertek útvonalat mutatja be az érdeklődőknek. A séta időtartalma: 1,5-2 óra. A városnézés során együttműködnek a veszprémi idegenvezetőkkel (www.idegenvezetok-veszprem.org), a csoport szakavatott, profi idegenvezetője, Ferenczik Brigitta.

Belvárosi Magyar Ede sétával ünneplik a Turizmus Világnapját Szegeden. A Turizmus világnapja alkalmából egy rendhagyó ingyenes városnéző sétára invitál a szegedi Tourinform iroda. Szeged sztárépítésze volt a tragikus sorsú és zseniális Magyar Ede. A múlt századforduló első évtizedében elképesztő munkatempóban emelte épületeit. A szecesszió szerelmeseinek különösen ajánlják ezt a sétát. A sétát Csikós Ildikó, a Beyond Budapest Sightseeing munkatársa vezeti. A séta a Dugonics téri Tourinform irodától indul. Időpont: 2015. szeptember 27., 11 órakor, a séta időtartama: 2 óra. Bejelentkezés szükséges a 488-690-es telefonszámon vagy szeged@tourinform.hu e-mail címen kell szombat 12 óráig!

Forrás: Turizmus Online


Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak
Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei

Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei 

Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja méltán híres díjnyertes strandjairól, de igazi élmények a parton túl is felfedezhetők.
Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál

Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál 

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb helyén
Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés

Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés 

Mérséklődött a fluktuáció, de a HoReCa-szektorra alapvetően ez még nem jellemző. Friss munkaerő piaci elemzés - fontos megállapításokkal.
Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.
Személyi hír házunk tájáról

Személyi hír házunk tájáról 

Kedves Olvasónk! Aki figyelemmel kíséri szakmai oldalunkat, napi hírleveleinket - láthatja, olvashatja, tudhatja, hogy új szerkesztő érkezett hozzánk Szöllősi Tímea személyében.
Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony

Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony 

A környék turisztikai célpontjait bejárva feltárul előttünk az időtlen természet és az évszázados történelem
Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény

Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény 

Új, az eddiginél nagyobb helyszínen, több, mint hetven kiállítóval április 20-21-én rendezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivált.
Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik

Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik 

Szigetcsépen mindig van program, májusban például egy lovasverseny színesíti a mindennapokat.
Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre

Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre 

Száz különleges Mercedes, száz izgalmas történet .

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.