hirdetés

A hétvégén Tiszacsegére várják a halászlé rajongókat

Ezreket várnak szombaton a csegei Tisza-partra, ahol immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg a tiszacsegei halászléfesztivált.

hirdetés

Az első alkalommal a halfogyasztás- és a csegei Tisza-part népszerűsítése érdekében rendeztük meg a halászléfesztivált, amely az elmúlt években a térség egyik legnagyobb és leglátogatottabb gasztronómiai és kulturális rendezvényévé vált - mondta Nagy Sándor, a helyi halászcsárda tulajdonosa.

Szalai János, a csárda üzemeltetője beszámolt arról, hogy hatezer adag hagyományos és korhely halászlét főznek, ezer pontypatkót, illetve több tucat keszeget és kárászt sütnek a szabadban. Éjjel kettőkor alágyújtanak a csárda mellett elhelyezett üstöknek, hogy szombaton 11 órától kimérhessék a féláron kínált halászlevet az érdeklődőknek. A halászléhez húsz mázsa halat dolgoznak fel, mintegy háromszáz kilogramm hagymát és csaknem 15 kilogramm pirospaprikát használnak fel. Elmondta azt is, hogy a fesztivál idején csónakázni, sétahajózni is lehet, a komp pedig egész nap közlekedik Tiszacsege és Ároktő között.

Szeli Zoltán, Tiszacsege polgármestere hozzátette: Tisza-parti ligetes környezettel várják az érdeklődőket, akik a Tisza-tótól a folyó töltésén kerekezve kerékpárral is eljuthatnak a fesztiválra. A rendezvénytéren szombat délelőtt és kora délután helyi hagyományőrző csoportok lépnek fel, majd ismert művészek - köztük Tóth Andi, Király Viktor, Solymos Tóni és Éliás Gyula Jr. -, a Bihari Banda és az Abrakazabra zenekar adnak műsort. Egész napos családi és gyermekprogramokkal, kirakodóvásárral, sörsátorral és vidámparkkal is várják az idei halászléfesztivál vendégeit a csegei Tisza-partra - fűzte hozzá Nagy Sándor.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk