hirdetés

Csoportos leépítés és átszervezés a Danubiusnál

A piaci körülmények nyomására racionalizálja budapesti szállodáinak vezetését a Danubius. Megszűnik Czifra József, Kapcsos Ádám és Maráczi Gábor szállodaigazgatói megbízatása.

hirdetés

A Danubius Zrt. az előrejelzések, valamint a várható üzletmenet alapján átszervezi a budapesti szállodák vezetési struktúráját. Ezt a lépést csoportos leépítés előzi meg, amely a racionalizálás szempontjából nélkülözhetetlen. A leépítés elsősorban vezetői pozíciókat érint a szállodákban és a kapcsolódó tevékenységeknél a központban is. A vállalat tervei szerint az átszervezést és az elbocsátásokat több lépésben október végéig lebonyolítják – adta hírül a társaság.

Bár a gazdasági társaság az elmúlt időszakban szolid növekedést tudott felmutatni, a megváltozott gazdasági és piaci körülményeknek megfelelően, valamint figyelembe véve az előrejelzéseket, melyek szerint a turisztikai piacon a közeljövőben nem várható a korábbi évekhez hasonló fellendülés, a Danubius Zrt. kénytelen lépéseket tenni annak érdekében, hogy tevékenységét és szervezetét a reálisan várható üzleti volumenekhez igazítsa.

A most előkészített és folyamatosan végrehajtandó átszervezés lényegi eleme a budapesti szállodák u.n. cluster-management, azaz közös vezetés alá helyezése.

A vállalatnál már sikeresen alkalmazott cluster management alá kerülnek az Arena – Hungaria, Budapest – Flamenco és az Astoria – Erzsébet – Gellért szállodák is, Krausz György, Sükösd Judit és Bencze Gábor igazgatása alatt. A Danubius Zrt. köszönetét és nagyrabecsülését fejezi ki Czifra József, Kapcsos Ádám és Maráczi Gábor szállodaigazgató uraknak a társaságnál és a társaságért kifejtett áldozatos munkájukért, és sok sikert kíván további szakmai pályafutásukhoz.

Az átszervezés következtében további beosztások szűnnek meg. A Danubius Zrt. megköszöni munkáját Menyhárt Mariannának, a Danubius Hotel Arena gazdasági vezetőjének, Schirling Mihálynénak, a Danubius Hotel Astoria és Hotel Erzsébet gazdasági vezetőjének, Tar Lászlónak, a Hotel Budapest gazdasági vezetőjének, Borsodi Eszternek, a Danubius Hotel Arena értékesítési és marketingigazgatójának, Joó Péternek, a Hotel Budapest értékesítési és marketingigazgatójának, valamint Huba Katalinnak, a DHSR és Danubius Grand Hotel Margitsziget értékesítési vezetőjének.

A szervezeti változásból következő Nyrt. és Zrt. központi, szolgáltató központi racionalizálás mellett sor kerül bizonyos szakmai tevékenységek átszervezésére, összehangolására is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Összefoglalva igen nagy slamasztikában van a Danubius, lassan már csak legenda, hogy mikor volt utoljára nyereséges!

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk