hirdetés

Most már online is foglalhatunk erdei szállást

Elindult az online erdei szálláskereső, a portál a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) tartozó 22 állami erdőgazdaság gondozásában álló vadászházak, turistaszállások és erdei iskolák szálláshelyeit gyűjti össze.

hirdetés

Klenovics Anikó, a projektet országosan koordináló SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. turisztikai igazgatója az MTI-nek elmondta: a terveik szerint május második felében indulhat el az az online rendszer, amely az erdőgazdaságok szálláshelyein közvetlen szállásfoglalást tesz lehetővé. Az erdeiszallas.hu oldalt azzal a céllal hozták létre, hogy az ország erdei környezetben található szálláshelyeit egy helyen mutassák meg.

A honlapon jelenleg 118 szálláshely található, de az egyes erdőgazdaságok a kiadható szálláshelyeik körét a folyamatban lévő fejlesztések lezárásával még bővíthetik. Az online foglalási rendszer ismertetése szerint automatikusan működik majd, és ajánlatkérést is lehetővé tesz.

Az erdeiszallas.hu weboldala
Az erdeiszallas.hu weboldala


Tanösvények és kisvasút

Klenovics Anikó hozzátette, hogy a szálláshelyek egy része már jó néhány száz éves, patinás épület, ilyenek a vadászkastélyok, kúriák, melyek eredeti állapotukban, de a 21. századnak megfelelő kényelmi szinttel - például jakuzzival - várják a vendégeket. Elmondta, hogy az egyes erdőgazdaságok turisztikai tevékenysége eltérő, de közös bennük, hogy erdei turisztikai attrakciót üzemeltetnek, közöttük tanösvényeket, erdei tornapályákat, kisvasutat, vagy állatsimogatót. Meg kell találni az összhangot az erdőgazdaságok egyéb tevékenységeivel is, hiszen a szeptembertől február végéig tartó vadászidényben a vadászterületeken fekvő helyekre biztosan nem lehet majd szállást foglalni - jegyezte meg. A természetjárást vagy erdei kerékpározást kedvelők az oldalon böngészve egész évben találnak a pihenésükhöz megfelelő helyet.

A projekttel az erdőgazdaságok célja az általuk gondozott természeti értékek megmutatása, amelyhez versenyképes minőségi szálláshelyet tudnak biztosítani, a bevételek növelése csak másodlagos cél - fűzte hozzá Klenovics Anikó.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai