hirdetés

Falra festett képek az a&o hotelláncnál

Európa vezető hostelmárkája kísérleti projektet indít Berlinben, Drezdában és Koppenhágában, hogy az UNESCO oktatási kampányához csatlakozva játékos módon hívja fel a figyelmet a fenntarthatóságra.

hirdetés

Az UNESCO által kezdeményezett ESD – Education for Sustainable Development (oktatás a fenntartható fejlődésért) – program célja, hogy főként a fiatalok figyelmét felhívja a fenntartható életmódra, és aktív részvételre invitálja őket.

A lánc Berlin Mitte tagjában már láthatók az ESD projekt elemei: a lépcsőházak falaira festett színes képregények, „a tudás kereke" és az épületben sokfelé elhelyezett matricák, amelyek a szállodacsoport belsőépítésze, Lavina Daryani tervei alapján készültek független művészek közreműködésével. A látványos grafikai megoldások hamarosan a vállalat drezdai és koppenhágai szállodáiban is megjelennek.

„Szállóvendégeink felét a 18 és 34 év közötti fiatalok adják, illetve a vendégéjszakák mintegy harmadát iskolai osztályoknak köszönhetjük. Pontosan ez az a korosztály, amelynek képviselői elvárják tőlünk a fenntarthatóság melletti kiállást, sőt ebben ők maguk is aktívan részt kívánnak venni", hangsúlyozta a kezdeményezés kapcsán Oliver Winter. 

A hotelekben megjelenő látványelemek – fali képregények, matricák és tudáskerekek – mellett a cégcsoport további intézkedéseket is tervez: többek között mini biogázüzemek létesítését a szerves hulladék megújuló energiaként történő hasznosítására; városi okostelefonos túrákat a fenntarthatóság jegyében; valamint az étel- és italkínálat további „zöldítését".

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk