hirdetés

A Danubius-nál is a meghúzzák a nadrágszíjat,...

... legnagyobb házuk novembertől bezár. Megújított szobák és lakosztályok, folytatódó felújítások és átmeneti üzemszünet: a Danubius Hotels-nél a gazdasági helyzetnek megfelelő működést és beruházásaik folytatását tűzték ki célul a következő időszakban.

hirdetés

 Ezzel kapcsolatos közleményükben kifejtik, a hatékony üzemeltetést tartják szem előtt, ezért a jelenlegi gazdasági és energiahelyzetet, továbbá hosszútávú céljait figyelembe véve tervezték meg működésüket a késő őszi, téli időszakra. A lánc novembertől nyolc szállodájában várja a vendégeket Budapesten, Bükön és Győrött.

Téli üzemszünet a Keletinél lévő egységnél

A Danubius Hotel Hungariában 2022. november 1-jétől - előreláthatólag 2023. február 28-ig - átmenetileg üzemszünet lesz. A döntést az indokolja, írják, hogy a 499 szobával rendelkező hotelt a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni a téli szezonban. A meglévő foglalásokkal rendelkező vendégek kiértesítését  megkezdték, elhelyezésükről a Danubius Hotels más budapesti szállodáiban gondoskodnak. A szállodalánchoz tartozó többi szálloda változatlanul fogadja az odalátogatókat.

A Helia közös tereinek egy részlete. A házban a felújítások folytatódnak
A Helia közös tereinek egy részlete. A házban a felújítások folytatódnak

A fejlesztések tovább folytatódnak 

Mint szintén írják, az év közben befejezett projektek mellett, az őszi-téli szezonban is folytatjá szállodáik fejlesztését. A Radisson Blu Béke Hotel a nyáron véget ért teljes megújulása után, összes szobájával és megújult lakosztályaival várja a kikapcsolódni vágyókat és az üzleti utazókat egyaránt. A Danubius Hotel Astoria is nagy átalakuláson ment keresztül idén, szobái közül 44 újult meg, így május óta ismét teljes kapacitással várja vendégeit.

November közepén pedig megkezdődik a Danubius Hotel Helia három emeletén az északi szobák felújítása. A szállodában a beruházás korábbi fázisaiban megújult a hotel lobby, az étterem, a Yellow Bistro & Bar és a rendezvénytermek is új külsőt kaptak.  A szobák felújításával a Duna-parti hotel több ütemben, teljeskörűen megújul. 

Bár a Hungaria bezár, a dolgozók maradnak

„A Danubius Hotels célja továbbra is, hogy a legtöbb szállodánk hatékonyan üzemeljen, így lehetőség szerint minden munkatársunknak munkát tudjunk biztosítani a következő, gazdaságilag nehezebb, foglaltság tekintetében pedig gyengébb időszakban is. Ez a kettős cél a jelenlegi döntés mellett mind megvalósul: vendégeinknek számos más szállás lehetőséget tudunk nyújtani fővárosi szállodáinkban és ugyanilyen fontos számunkra, hogy erre az időszakra a novembertől ideiglenes üzemszünet alatt lévő Danubius Hotel Hungariában dolgozó összes kollégánkról gondoskodni tudunk. Tervezett beruházásainkat a Danubius Hotel Helia felújításával folytatjuk”, mondta Kovács Balázs vezérigazgató.

(forrás: Danubius / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk