Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Bezár London első Michelin-csillagos étterme

Bezár London első Michelin-csillagos étterme 

Családi okok miatt 2024 januárjában végleg bezár a londoni Le Gavroche étterem, az Egyesült Királyság első Michelin-csillaggal kitüntetett étterme. 
Gazdasági migráns lesz Ausztriában a sikeres borász

Gazdasági migráns lesz Ausztriában a sikeres borász 

A pécsi Szabó Pincészet tulajdonosa búcsúbejegyzésében saját, illetve komplett ágazati kudarcról ír, valamint arról, hogy már reményt sem lát az érdemi változásra.
Ez a híres vatikáni pékség bezárt

Ez a híres vatikáni pékség bezárt 

A tömegturizmus megváltoztatta az igényeket, nem érte meg tovább üzemeltetni a pápákat és a helyieket ellátó vatikáni pékséget, áll az euronews.com tudósításában.
Bezár a csúcsminőségű kenyereiről híres budapesti pékműhely

Bezár a csúcsminőségű kenyereiről híres budapesti pékműhely 

Öt év dagasztás-kelesztés-sütés után búcsúzik a PékEmber.
Végleg bezárt két budapesti étterem

Végleg bezárt két budapesti étterem 

Hét év nyitva tartás után végleg bezárt a Ráday utcai Input Kitchen & Bar, miközben a Duna másik oldalán, Újbudán is leköszönt a Vokal Rock Bistro.
Parajdi sóbánya: bezárták

Parajdi sóbánya: bezárták 

Bezárták a látogatók előtt hétfőn a parajdi sóbányát, miután talajvíz szivárgott be a régi tárnákba, és ennek hatására megnőtt a látogatható csarnokok levegőjének nedvességtartalma, közölte a romániai turisztikai látványosság vezetősége.
Végre bezárják a világ legpocsékabb McDonald's gyorséttermét

Végre bezárják a világ legpocsékabb McDonald's gyorséttermét 

Ha lenne ilyen, megkaphatná a Föld „legrosszabb” McDonald's üzletének címét, de szerencsére nem Magyarországon, hanem a bolygó távolabbi felén, Kanadában van ez az egység. Közel 40 évig üzemelt, de hamarosan véglegesen bezárják.
Búcsúzik a Kincsem Wellness Hotel

Búcsúzik a Kincsem Wellness Hotel 

Ezzel kapcsolatban a kisbéri szálláshely tulajdonosa, Imre Károly a következő információt juttatta el hozzánk.
Búcsú Győr egyik ikonikus helyétől

Búcsú Győr egyik ikonikus helyétől 

Bezár januártól a város egyik híres cukrászdája, a nádorvárosi Benedetto. Cseh István üzletvezető  három évtized után kénytelen lehúzni a rolót a költségek drasztikus növekedése miatt, adja hírül a kisalfold.hu nagyközönségi portál. 

Letarolta az energiakrízis és az infláció ezt a történelmi cukrászdát 

Emiatt már be is zárt a budapesti Rákóczi úton lévő Hauer Cukrászda és Kávéház.

Elvérezhetnek az átlagos négy csillagos hotelek itthon 

Az alsó és az alsó-közép, valamint a legfelső kategóriás hotelek túlélhetik a válságot, de az átlagos adottságú és nem kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtók vannak a legnehezebb helyzetben Magyarországon. A nagy energiaigényű vidéki wellnesshotelek közül több is elvérezhet - állapította meg október végén készült helyzetértékelésében a Newmark VLK Hungary üzleti tanácsadó cég.

Bezárt Hollókő népszerű étterme 

A világörökségi falu népszerű étterme, a Hollóköves Bisztró tavaszig nem fogad vendégeket, amikor is egy teljesen új éttermi branddel mutatkozik majd be.

A túlélés kulcsát keresik a hazai szállodák 

Azt megszoktuk, hogy a szezonálisan nyitva tartó – például balatoni – szállodák bezárnak néhány hónapra. De egyre-másra érkeznek azok a hírek, amelyek szerint nemcsak ők gondolkodnak így, és nem csupán a szezonváltás miatt húzzák le a rolót. Meddig bírja az ágazat a rezsirobbanás következményeit? A válság egyes ágazatokat sújtó hatását feltérképező sorozatában ezúttal a szállodapiacot veszi górcső alá társlapunk, az mfor.

A Danubius-nál is a meghúzzák a nadrágszíjat,... 

... legnagyobb házuk novembertől bezár. Megújított szobák és lakosztályok, folytatódó felújítások és átmeneti üzemszünet: a Danubius Hotels-nél a gazdasági helyzetnek megfelelő működést és beruházásaik folytatását tűzték ki célul a következő időszakban.

A hazai múzeumokban is dideregni fogunk? 

A mai kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy 18 fok lesz majd a maximális hőmérséklet télen az állami intézményekben, amelyek körébe a múzeumok is beletartoznak. Az Index egy nagy összeállításban ír arról, hogyan készülnek a télre a kulturális intézmények.

Friss hírek a Balaton két ikonikus vendéglátóhelyéről 

Váratlanul bezártak. Vajon a szezon vége vagy a növekvő rezsiköltségek miatt?

Így sújtja a rezsiválság az egri turizmust 

Válságkezelő javaslatcsomagot állított össze az egri városvezetés, amelynek részeként bezárnák a legtöbbet fogyasztó városi intézmények épületeit – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám polgármester és Minczér Gábor alpolgármester - írja a hellovidek.hu.

Mégsem tervez zárást ez a két nagy fürdő 

Egy rádióinterjú alapján bejárta a sajtót a hír, hogy fürdőbezárási hullám közeleg és ennek kapcsán több nagy termálfürdő neve is említésre került. Közülük korábban a hajdúszoboszlói Hungarospa és most a Gyulai Várfürdő is cáfolta, hogy bezárnának - írja a Termál Online.

Tömegével zárnak be a brit éjszakai klubok 

Több mint két évtizede nem üzemelt ilyen kevés éjszakai klub az Egyesült Királyságban. Az elmúlt három évben ugyanis ötből egy szórakozóhely bezárt Angliában, Skóciában és Walesben - írja az Origo.

A szakácshiány tett be Szeged egyik első éttermének 

A pandémiát túlélte, de idén már nem találtak képzett szakácsot az általuk kínált bérért. 

Bezár a Jászberényi Állat- és Növénykert 

Turisztikai fejlesztés miatt január 31-én bezár a Jászberényi Állat- és Növénykert, a tervek szerint idén március 1-jén nyitja meg kapuit újra a létesítmény - olvasható az állatkert honlapján.

Gellért Grand Finale: egy ikonikus ház búcsúja 

A Danubius Hotels december 1-ig üzemelteti a főváros egyik legismertebb történelmi szállodáját, a Gellért Hotelt. Attól kezdve teljes egészében új tulajdonosához, az Indotek Csoporthoz kerül.

Pert nyertek a belga vendéglátósok az állammal szemben 

Jogellenesnek ítélte a koronavírus-járvány visszaszorítására Belgiumban október 28-án bevezetett rendkívüli intézkedést a kávéházak és az éttermek bezárásáról első fokon hozott ítéletében az ügyben eljáró brüsszeli bíróság, a belga kormánynak 30 nap áll rendelkezésére, hogy megfeleljen a határozatnak - közölte a belga sajtó pénteken.

Bezárt a Liberty 

Az alapító tulajdonosok hozzánk eljuttatott információja alapján bezárta magyarországi irodáját a Liberty.

Bezárták Valenciában két hétre az éttermeket 

Nem gondoltuk volna, hogy eddig is nyitva tartottak.

Olaszország leáll, Vatikán több misét tart 

Sajtóértesülések szerint december 24. és január 3. között az egész Olaszországot le akarják zárni: ez egész napos kijárási korlátozást, a közlekedés, a kereskedelem és a vendéglátás leállítását jelentheti. 

Újabb szlovén szigorítás 

Szlovéniában szombattól egy hétig bezárják a nem alapvető fontosságú boltokat, a vendéglátóhelyeket és a szállodákat.

Belgiumban sincs vendéglőzés 

Egy hónapra bezárnak a vendéglátóegységek, és éjszaki kijárási tilalom lép életbe.

Katalóniában sincs mostantól vendéglőzés 

A spanyol autonóm közösségben péntektől két hétre bezáratják a vendéglátóegységeket és több korlátozó intézkedést is bevezetnek.

A brit kormány segít a bajba került cégeknek 

A brit kormány fizeti a vírus miatt bezárásra kényszerülő cégek alkalmazottai bérének kétharmadát.

Holland korlátozások 

Uazási korlátozásokat, kötelező védőmaszkviselést és a vendéglátóhelyek este tíz óra utáni bezárását vezették be. Az új intézkedések elsősorban a holland nagyvárosokat érintik, és már kedd estétől érvényesek.

Marseille-i bezárások 

Természetesen a súlyosbodó covid-helyzet miatt.

Gondban a Ryanair, a német alkalmazottak akadékoskodnak 

A Ryanair frankfurti bázisreptere már bezárt, de a Berlin Tegel és Düsseldorf is hasonló sorsra juthatnak nyár végére.

Újabb lezárások Miamiban a Covid miatt 

A floridai Miamiban bezártak minden éttermet a járvány rohamos terjedése miatt. A hétvégén Florida egész területén több mint 10 ezer új esetet regisztráltak. A keleti parton már valamivel jobb a helyzet.

Bedőlt a Baraka a járvány következményeként 

Tulajdonosai nehéz szívvel hozták meg az egyetlen logikus döntést: bezárják imádott éttermüket, helyette hamarosan kézműves pékséget nyitnak.

Kongó házak a hazai szállodaiparban 

Budapesten hamarosan üresen állnak majd a szállodák – véli a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Nébih: bezártak egy tofugyártó-üzemet Budapesten 

Súlyos higiéniai, nyomonkövetési hiányosságokat és rágcsálóürüléket találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy, elsősorban külföldi piacra értékesítő budapesti tofu-előállító üzem ellenőrzésekor, ezért a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem tevékenységét.

A Buddhával együtt bezárt a Baalbek is 

Budapest első autentikus Libanoni étterme ma délután osztott meg egy képet Facebookon, amelyen "Good bye" feliratával búcsúzik vendégeitől.

Utoljára szeptember 10-én lesz nyitva a Kuplung 

Ki nem talánák: luxuslakások. (...)

Bezár a Víziváros utolsó retró hangulatú étterme 

Búcsúzik Víziváros utolsó retró hangulatú étterme, a Pajtás Étterem - olvasható az étterem Facebook oldalán. 

Áldatlan állapotok: kínai éttermet záratott be a Nébih Budapesten 

Egy XIV. kerületi távol-keleti étteremben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az étterem működését, többek között a súlyos élelmiszerbiztonsági és élelmiszerhigiéniai szabálytalanságok miatt, azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek. Elrendelték továbbá 38 tétel, 135 kg alapanyag, félkész- és készétel megsemmisítését.

Bezárt a sztár étterme 

Kevesebb, mint egy évvel a nyitás után bezárt a 2009-es világbajnok, Jenson Button tulajdonában lévő Victus étterem Harrogate-ben.

Ferihegy 1: Már amúgy is kicsi volt? 

Ez persze sovány vigasz a bezárás estéjén, akkor is, ha csak öt évre zárnák be.

Novembertől zárva a gyulai Hotel Erkel 

November 6-án kezdik meg a gyulai Hunguest Hotel Erkel szálloda háromcsillagos Munkácsy szárnyának felújítását, amikor is ez a szárny bezár.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!