hirdetés

Teljesen megújul a pécsi Palatinus Grand Hotel

Pécs patinás szállodája az elkövetkezendő években jelentős átalakításon, komplett külső és belső felújításon megy keresztül. Szomszédságában pedig egy butikhotelt is kialakítanak hasonló névvel.

hirdetés

"A projekt részben a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében meghirdetett ’Nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése’ című pályázaton elnyert forrásból valósul meg. Az épület szecessziós stílusjegyeit megtartva születik újjá a városi korzó utcaképét meghatározó százéves szálloda. A tervezett beruházás során átgondolt építészeti- és belsőépítészeti beavatkozások révén újulnak meg a szálloda vendégszobái, reprezentatív terei, belső közlekedési kapcsolatai, valamint villamos- és gépészeti hálózatai.

Zöldmezős beruházás keretében a létesítmény egy modern konferencia- és rendezvény részleggel bővül, felette parkosított tetőkerttel. Ennek köszönhetően a tervek szerint közvetlen gyalogos kapcsolat létesül a Széchenyi tér felé, jobban bekapcsolva ezáltal a szállodát is a város főterének napi vérkeringésébe. A szolgáltatásaiban kibővített wellness részleg, valamint a megyeszékhely első igazi SkyBar teraszának tervezett kialakításával a fejlesztés kiemelt célja, hogy a szálloda szépségeit és szolgáltatásait a szállóvendégeken kívül a pécsi polgárok is élvezhessék. 

A Pécsre látogatók a közeljövőben Palatinus márkanév alatt ráadásul már nem csak egy, hanem két különálló belvárosi szálloda közül is választhatnak. A Palatinus Grand Hotel épületének közvetlen szomszédjában ugyanis -a Király utca 3. szám alatt - már zajlik a Palatinus Boutique Hotel kialakítása. A műemléképület komplex rekonstrukciója szintén részben a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert forrásból valósul meg. E kisebb szálloda tervezett átadása 2021. nyarán lesz.

A fejlesztések révén Pécs történelmi belvárosában így hamarosan két, minőségében HotelStars 4* besorolású, kialakításában merőben eltérő arculatú szálloda várja visszatérő és új vendégeit. A két szálláshelyen a tervek szerint összesen 120 vendégszoba és 400 fős nagyrendezvények lebonyolítására is alkalmas infrastruktúra létesül. A beruházás időtartama alatt a szálloda és a meglévő rendezvényhelyszínek nagy része a tervek szerint folyamatosan üzemelnek" - olvasható a sajtóközleményben.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai