Megújul Mohács fontos múzeuma

Megújul Mohács fontos múzeuma 

Megújul a csaknem száz esztendeje alapított mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum állandó kiállítása hetvenmillió forintból, a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Programjának köszönhetően - tájékoztatta a közgyűjtemény az MTI-t.
Megújul a debreceni Déri Múzeum állandó kiállítása

Megújul a debreceni Déri Múzeum állandó kiállítása 

 Megújul a debreceni Déri Múzeum állandó kiállítása a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Programjának pályázatán elnyert százmillió forintból - jelentették be a város és a múzeum vezetői hétfőn a helyszínen.
Történetének legnagyobb flottaátalakítását kezdi meg az Emirates

Történetének legnagyobb flottaátalakítását kezdi meg az Emirates 

120 repülőgépének utasterét alakítja át az Emirates 2 milliárd dolláros (800 milliárd forintos) fejlesztési programja részeként. A munkálatok novemberben kezdődnek, és egy gép belső átalakítása átlagosan 16 napig tart majd.  Beépítik az új, prémium turistaosztály székeit, és teljesen megújítják a Business és First Class utaskabinjait is. A program 2025 áprilisáig tart.

Főpolgármesteri hivatal: megújul a pesti rakpart 

Megszületett a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti részének megújításáról szóló közbeszerzési eljárást lezáró döntés, a szerződés május 26-ától megköthető - közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Megújul Magyarország legátfogóbb gasztro-turisztikai ajánlója 

Az utazni vágyó magyarok már folyamatosan foglalják a hazai pihenőhelyek kapacitásait. Ha pedig már belföldön maradnak, az igények is magasabbak. Nem is történhetne jobb időben a 2016 óta működő blog, a Gastro Turismo teljes megújulása - tájékoztatta lapunkat a blog kommunikációjáért felelős ügynökség.
Felújítja Boeing 737-800-asai kabinját a KLM

Felújítja Boeing 737-800-asai kabinját a KLM 

A holland királyi légitársaság megkezdte 14 darab Boeing 737-800-as kabinjának teljes felújítását, az Economy mellett a Business osztály is megújul. A főleg európai, így budapesti járatokon is használt géptípus fedélzete kényelmesebb lesz az utasok számára, és a súlycsökkenés miatt a fogyasztás, valamint a károsanyag-kibocsátás is csökken. A munkálatok 2022 márciusáig tartanak, az első felújított belsőjű gép már forgalomba állt - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.
Teljes arculati designváltás a Hummusbarban

Teljes arculati designváltás a Hummusbarban 

A megújulás célja elsősorban az volt, hogy a Hummusbar ételeire jellemző frissesség és tradíció mai modern, kortárs elemekkel egészüljön ki a belső térben is.
Az idén megkezdődik a Blaha Lujza tér felújítása

Az idén megkezdődik a Blaha Lujza tér felújítása 

A munkálatok nagyjából másfél évig tartanak majd, de cserébe megújul az aluljáró, 65 fát ültetnek a felszínre, amely teljes egészében korszerűsödik és megszépül.
Decemberre újul meg teljesen a Göcseji Falumúzeum

Decemberre újul meg teljesen a Göcseji Falumúzeum 

Jó ütemben halad a Göcseji Falumúzeum műemléképületének felújítása és kiállítótereinek fejlesztése, a rekonstrukciós munkák várhatóan decemberben befejeződnek.
Megújulhat Esztergomban a Fürdő Szálló

Megújulhat Esztergomban a Fürdő Szálló 

A 180 éves, patinás épület rekonstrukciója 2021 első hónapjaiban kezdődhet.

Új turisztikai vonzerő a Csepel-szigeten 

Felújítják a 18. századi Savoyai-kastélyt a budapesti Csepel-szigeten.

Régi fényében tündökölhet a lepukkant Champs-Élysées 

A 2024-es párizsi olimpia után megújul a Champs-Élysées - jelentette be Párizs főpolgármestere.

Közel húszmillió forintból újul meg a Tourinform Iroda 

A mai napon, azaz 2020. december 18-án hosszabb időre bezár a szombathelyi Tourinform Iroda, hogy tavasszal kívül-belül teljesen megújulva álljon majd a turisták és a szombathelyiek rendelkezésére.

Ilyen lehet hamarosan a ferihegyi gyorsforgalmi út  

Megjelent kedden a tervezési közbeszerzés a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújítására és bővítésére, az előkészítés megkezdésével egy régóta esedékes fejlesztés indul meg.

Jövő nyárra megújul a nagyvázsonyi vár 

Jövő nyárra megújul a nagyvázsonyi Kinizsi-vár a Nemzeti kastélyprogramnak és a Nemzeti várprogramnak köszönhetően mintegy másfél milliárd forintból.

A hévízi magánszállások több mint fele megújul 

Hévízen 267 magánszálláshely összesen 761 millió forint támogatásban részesül a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukcióból.

Megújul a kismarosi kisvasút 

Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a kismarosi kisvasút.

Teljesen megújul a pécsi Palatinus Grand Hotel 

Pécs patinás szállodája az elkövetkezendő években jelentős átalakításon, komplett külső és belső felújításon megy keresztül. Szomszédságában pedig egy butikhotelt is kialakítanak hasonló névvel.

Év végéig 25 Tourinform iroda újulhat meg 

A nemrég átadott zalakarosi után megújult a keszthelyi, továbbá felújítják a hajdúszoboszlói, soproni és tokaji Tourinform irodát, és év végéig további 25 megújítására van lehetőség.

Megkezdte a Club Aliga megújítását az Appeninn Nyrt. 

Elindultak a felújítási munkálatok a balatonvilágosi Club Aliga területén. Az évtizedek óta elhanyagolt, sok esetben balesetveszélyes épületek elbontása és a zöldterület rekultivációja mellett a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Appeninn Nyrt. megkezdi az üdülőterület teljeskörű korszerűsítését is. Ennek köszönhetően már az idei szezonra megújul a strand és a kikötő parti környezete, amellyel a balatoni turizmus egy újjászületett turisztikai központtal, a helyi lakosok és nyaralótulajdonosok pedig egy a mai igényeknek megfelelő pihenési lehetőséggel gazdagodnak - áll a társaság közleményében.

Új tanösvény a debreceni Nagyerdőben 

Teljesen megújította a Nyírerdő Zrt. a korábbi, csaknem két évtizeddel ezelőtt létrehozott Borostyán tanösvényt a debreceni Nagyerdőben - közölte a társaság vezérigazgatója az MTI-vel hétfőn.

Megújul a királyréti és a kemencei kisvasút 

Megújul a királyréti és a kemencei kisvasút A herceghalmi székhelyű Híd-Tám Hídépítési Fővállalkozó, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. újíthatja fel a Királyrét és Kismaros közötti Királyréti Állami Erdei Vasútat, valamint a Kemencei Erdei Múzeumvasutat, nettó 1 milliárd 150 millió forintért. A becsült ellenérték 1 milliárd 316 millió forint volt.

Turistamágnes is lesz az új Sió-zsilip 

Nemcsak korszerű műtárgy, hanem turisztikai attrakció is lesz a megújuló Sió-zsilip. 2022-re a siófoki vízleeresztő- és a hajózási zsilip, valamint a kiliti duzzasztó is teljesen megújul.

Megújul a tatai Esterházy-lak 

Királyok, exkirályok, császárok, tábornokok látogatták, a magyar Weimarnak is nevezték, majd a huszadik század derekán elmegyógyintézetet csináltak belőle. Harminc évig állt üresen és pusztult a tatai Esterházy-kastély. Most végre felújítják.

Megújul a fonyódi Sirály Szálló 

Pályázati forrásból építenék újjá az ikonikus építményt, szálloda lesz belőle.

Összevonta utazásszervezéssel kapcsolatos szolgáltatásait a Google 

Összevonta utazásszervezéssel kapcsolatos szolgáltatásait – például a népszerű repülőjárat-keresőt és szálláskeresőt – a Google, amelyek mostantól egyetlen, igen hasznos funkciókkal rendelkező oldalon, az Utazásokon (Trips) lesznek megtalálhatók.

Megújul a Budapest Marriott Hotel 

Befejeződött a felújítási munkálatok első üteme a Budapest Marriott Hotelben. A május 28-i nyílt nap alkalmával a szakmai közönség előtt is bemutatkozott a szálloda 363 teljesen átalakított szobája.

Megújuló reformkori gyógyhely 

Reformkori Divatházzal, új pihenőparkokkal, garantált programokkal, valamint számos interaktív és kipróbálható eszközzel is bővül Balatonfüred turisztikai kínálata a 2019-es szezonra. Az önkormányzat egymilliárd forint uniós támogatást nyert a város komplex gyógyhelyi fejlesztésére, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség hathatós szakmai közreműködésével valósul meg.

Megújultak a Gere borok 

Új külsőt vettek fel a Gere Pincészet borai. A név is módosult.

Egymilliárdos fejlesztés a Pilisi Parkerdőben 

Két év alatt mintegy 1 milliárd forintból megújul az évente 25 millió látogatót fogadó Pilisi Parkerdő teljes turisztikai infrastruktúrája. A fejlesztéseket a Magyar Természetjáró Szövetséggel közösen valósítják meg - közölte az erdőgazdaság kedden.

Megújul a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz 

Közel 150 milliárd forint értékben, három projekt keretében megújul a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára szombaton, Gödöllőn.

Bekékül a Lufthansa 

A Lufthansa két nagyszabású rendezvényen mutatta be új, modernizált márkaarculatát ügyfeleinek és dolgozóinak a frankfurti és a müncheni légi csomópontokban február 7-én, szerdán.

Megszépült a déli part fovárosa 

Megszépült a déli part fovárosa
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!