hirdetés
hirdetés

A járvány előtti forgalom 84 százalékát hozhatja a légiközlekedés

A negatív hatások ellenére folyamatosan bővülő, átlagosan a 2019-es szint 84 százalékát elérő járatszámra számít az idei évre az Eurocontrol. Több légitársaság már most is nagyobb kapacitást kínál a járvány előttihez képest - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az európai forgalomszervező frissített előrejelzésében, az alap becslés szerint azzal számol, hogy áprilistól a nyári csúcsforgalom végéig a járvány előtti szint 89 százalékra bővülhet a forgalom, amely az év végéig 92 százalékra emelkedhet, így 2022-ben átlagosan 84 százalék lehet a teljes járatszám, mivel januárban 68 százalékról indult az év. Az optimista forgatókönyv esetén viszont év végén 96 százalék, a pesszimista szerint pedig csak 83 százalék lehet a forgalom a járvány előttihez képest. Ez azt jelenti, hogy az európai légtérben 9,3 millió járat közlekedésére számítanak.

Eamonn Brennan, az Eurocontrol főigazgatója azt sem zárta ki, hogy a nyaraló célállomások és népszerű városok között már idén több járat közlekedhet, mint 2019-ben. Az orosz-ukrán háború, a koronavírus-járvány esetleges újabb hullámai, illetve a repülőtéri kapacitáshiány azonban még visszavetheti a növekedést.

fotó: Pixabay
fotó: Pixabay


A szervezet friss jelentése szerint a Ryanair, a Wizz Air és a Turkish Airlines már most több járatot üzemeltet, mint 2019 hasonló időszakában.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk