hirdetés
hirdetés

A külföldiek péntektől piaci áron tankolhatnak nálunk

Péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyar benzinkutakon hatósági áron, jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely.

hirdetés

Európában Magyarországon lehet a legkedvezőbben tankolni Gulyás szerint, de vannak visszaélések, nagy a benzinturizmus, ezért a kormány úgy döntött, péntektől csak magyar rendszámú autók számára teszik lehetővé, hogy a maximum 480 forintos hatósági áron tankolhassanak a magyarországi benzinkutakon - írja a Telex.

Fotó: Deposiphotos
Fotó: Deposiphotos


A külföldieknek piaci áron lesz erre lehetősége. A magyar kormány az elmúlt időszakban több hatósági árstopot is bevezetett, így a üzemanyagok árait – a 95-ös benzin és a dízel literenkénti árát 480 forintban – maximálta.

Társlapunk az mfor az is megírta, hogy a külföldieket sújtó rendelkezés alól van kivétel. Ha a külföldi rendszámú autó olyan országból érkezik, ahol egyébként az üzemanyag hatósági áras, és a külpolitikáért felelős miniszter rendeletben megállapítja, hogy ezen országban a magyar rendszámú gépjármű legfeljebb a magyar szabályozás szerinti korlátozásokkal, hatósági áras üzemanyaggal tölthető - függetlenül attól, hogy mekkora ennek a hatósági árnak a mértéke. Leegyszerűsítve tehát ha a magyar autós ugyanolyan feltételek mellett hatósági áron tankolhat az adott országban, akkor az adott országból érkező autó is hatósági áron tankolhat Magyarországon.

A rendelet a benzinkutasokat felhatalmazza, hogy ha nem tudja megállapítani a gápjármű honosságát, akkor a vásárlótól okiratot kérhet annak igazolására. Ha ez nem történik meg, akkor az üzemanyag csak nem hatósági áron értékesíthető.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk