hirdetés
hirdetés

A pilóták után most a légiutas-kísérők sztrájkolhatnak

Az elmúlt évben a Lufthansa sztrájkokat a cég repülőgép-vezetői indították, a több ezer járat törlésével az utasok tízezreinek, és a vállalatnak is sok százmilliós kárt okozva. Csak az áru- és a postaküldemények késése, illetve más járatokkal kitérő útvonalon történő továbbítása kb. 200 millió eurós veszteséget eredményezett.

hirdetés

Mivel a fizetések rendezésével, valamint a munkaidővel és főleg a korai nyugdíjazással kapcsolatos tárgyalások az elmúlt hetekben zátonyra futottak, a Lufthansa légiutas-kísérő személyzete az UFO nevű, légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezetén keresztül közölte, hogy e hónap végéig adnak haladékot a menedzsmentnek, és ha nem történik ügyükben pozitív változás, a pilótákkal együtt ők is sztrájkba lépnek. A vezetőség nagyon komoly megtakarítási akciót tervez.

A hétfői, egyelőre utolsó megbeszélésen felmerült az a lehetőség is, hogy a pilóták és légiutas-kísérők részére bizonyos kedvezményekkel részvények megvásárlását ajánlják, kvázi a jövedelem (osztalék) kiegészítéseként. Ezt a módszert már a KLM-Air France konzorcium is próbálta szintén a saját hajózóinak felajánlani, sikertelenül. Jelenleg mindkét Lufthansa szakszervezeti tömörülés, valamint a Lufthansa Elnökség is kompromisszumokat keres és próbálja mindenképpen a sztrájkveszélyt elhárítani.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk