hirdetés
hirdetés

Bevezeti a zöld repjegyet az Austrian Airlines

A Lufthansa csoporthoz tartozó osztrák AUA légitársaság 2023. február 15-től európai járatain bevezeti az úgynevezett „Green Fare” feláras repülőjegy vásárlási opciót, amely a viteldíjon felül a járat szén-dioxid-kibocsátás kompenzációjának díját is tartalmazza - írja a GD Consulting.

hirdetés

Az önkéntes kiegészítő klímavédelmi felár járatonként a megtett táv függvényében más és más, ám „jelentősen érezhető mértékű” lesz - olvasható a Lufthansa elnökségi tagjának, Harry Hohmeisternek sajtónyilatkozatában. A kiegészítő zöld jegyből származó bevételt a klímavédelmi célokat támogató környezetvédelmi projektek támogatására fordítják.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Az AUA fenntarthatósági stratégiája szerint a klímavédelmi intézkedések 20 százalékát a környezetbarát, fenntartható „SAF-üzemanyagok” fokozatosan növekvő mértékű használata, míg 80 százalékát a természetvédelmi projektek közvetlen finanszírozása jelenti, amelyek hozzájárulnak a légkörbe került káros gázok megkötéséhez. A fenntartható légiközlekedés jövőjével foglalkozó Dunakavicsok turisztkai podcast adása ITT hallgatható meg.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk