hirdetés
hirdetés

Hivatalosan is megszűnt a Malév

Hét évvel az üzemelés leállítása után hivatalosan is megszűnt a Malév azzal, hogy a céget törölték a cégjegyzékből.

hirdetés

24.hu írása szerint több mint 7 év után sikerült lezárni a Malév-aktát,  ebből úgy négy évig tartott, míg az állami felszámoló, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. elrendezte a vagyoni kérdéseket, azután már csak a zárómérleg kézbesítése miatt húzódott az ügy.

2016 novemberében készült el a mérleg, amelyet több mint 3000 címre, az összes hitelezőnek elküldtek, a Zoom.hu akkor azt írta indonézül és másik 30 nyelven is meg kellett írni a mérleget, emiatt is húzódott el a folyamat.

A felszámolás során pénzt csak a külföldi Malév-adósoktól tudott behajtani a felszámoló, ez viszont várakozáson felüli összeget 4-5 milliárd forintot hozott a konyhára. Ezzel együtt a Malév több mint háromezer hitelezője közül csak a dolgozók jutottak pénzhez, úgy 3,6 milliárd forinthoz, követelésüknek átlagosan a feléhez.

Mint ismert, a magyar légitársaság 2012 február elején ment csődbe, miután a Wizz Air tiltott állami támogatás miatt feljelentette a Váradi József vezérigazgató által korábban vezetett Malévet. A bizottság a támogatás visszafizetésére kötelezte a légicéget. Az üzem leállításának napján Tel Avivban azonnali adósságrendezést követeltek a cégtől és nem engedték felszállni a Malév gépét. A Limburger Lóránt vezette menedzsment ekkor döntött arról, hogy beszüntetik az üzemelést.

(forrás: Turizmus Online / 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai