hirdetés
hirdetés

Jó számokat hoz Bécs reptere

A Flughafen Wien repülőtér kiemelkedően jó üzleti évet vár idén, hangzott el egy sajtótájékoztatón, ahol Julian Jäger, a részvénytársaság elnöke ismertette a forgalmi eredményeket és a következő időszakra szóló várakozásokat.

hirdetés

Az elmúlt évben 23,7 millió utas fordult meg  repülőtéren, amely 127 százalékkal több, mint a megelőző 2021-es évben volt. Az utasforgalom egy esztendő alatt több mint megduplázódott, visszatért az emberek utazási kedve, vonta le a következtetéseket a tavaly év forgalmáról Julan Jäger a good-deal.at beszámolója szerint.

istockphoto
istockphoto
 

Bár az utasforgalom még így is 25 százalékkal elmaradt a 2019-es rekordév eredményeitől, de a menedzsment optimistán tekint a jövőbe. A bécsi reptéren idén 26-27 millió utassal számolnak és üzleti nyereségüket - 830 millió eurós forgalom mellett - 150 millió euró körül várják.

A nyereséges üzemeltetés lehetővé teszi, hogy a tervezett beruházásokat saját forrásból valósítsák meg, így biztosítható a társaság fenntartható és stabil működése. A beruházások nagy részét energiahatékonysági fejlesztésekre költik, amelyek eredményeként a repülőtér energiaellátást biztosító napelem park területe a jelenlegi 26-ról 45 hektárosra bővül. 

(forrás: www.good-deal.at)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk