hirdetés
hirdetés

A londoni WTM is a fenntarthatóságra hangolódik

Megnyitott a World Travel Market, a turisztikai szektor világtalálkozója Londonban. A szervezők szerint ez jó alkalom arra, hogy az idegenforgalmi iparág szereplői felújítsák kapcsolataikat a koronavírus-járvány után, és ismét erősödésnek indulhasson a 2020 óta meggyengült szektor.

hirdetés

Juliette Losardo, a WTM kiállítási igazgatója lehetőséget lát arra, hogy ha már újra kell épülnie a turisztikai iparágnak, az már a jövőre hangolódva, a legkorszerűbb trendek és a fenntarthatóság mentén történjen - írja az euronews.

A Covid-oltások beveztetésével az utazások száma megnőtt. Érezni a járvány idején bezárt emberek szabadságvágyát. Az Euronews tudósítója, Damon Embling mondja, hogy a globális turizmus még nem érte el a járvány előtti szintet, azt körülbelül 60 százalékban közelíti meg. Európa és a Közel-Kelet mutatta a leggyorsabb fellendülést. A becslések szerint több mint 470 millió ember utazott az előző turisztikai szezonban. A pandémia után az ukrajnai orosz háború teremtette energiaválság és gazdasági kihívások vetették vissza a növekedést.

WTM London
WTM London


Ilin Dimitrov, Bulgária idegenforgalmi minisztere szemléletváltást sürget az iparágban, hiszen csak a szolgáltatások megújításával küzdhetők le a kihívások. A globális felmelegedés is ilyen kihívás, amit a turizmus egyaránt okoz és elszenved. A szállodahajók és repülőgépek óriási szennyezést okoznak, az éghajlati katasztrófák gyakorisága viszont visszaveti a turizmust.

Fatim-Zahra Ammor, marokkói idegenforgalmi miniszter olyan zöldturizmus megteremtését sürgeti, ami a fogyasztói igényeket is kiszolgálja. Ennek a két tényezőnek az összehangolása prioritás kell, hogy legyen a jövőben szerinte.

A londoni World Travel Market utazási találkozót az Egyiptomban rendezett COP27-klímacsúccsal egy időben tartják. A szokásosnál ezért is kap nagyobb hangsúlyt a fenntarthatóság megteremtése a meglehetősen környezetterhelő szektorban.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk