hirdetés
hirdetés

Ausztria: jön a lezárás a nem oltottaknak

Várhatóan szerdán, szeptember 8-án - a szakértőkkel és a tartományi vezetőkkel való konzultációt követően - jelenti be az osztrák szövetségi kormány az őszre tervezett járványügyi intézkedések részleteit - írja a GD Consulting.

hirdetés

Ausztriában a teljesen immunizált lakosság részaránya jelenleg 58 százalékos, amellyel az EU 27 országa közül a 17. helyen állnak a rangsorban. A szeptember elején az ausztriai koronavírusos friss megbetegedések száma nyolcszorosa a tavaly ilyenkori adatoknak. Ennek kapcsán a vasárnapi (09.05.) számában publikálta az osztrák Kronen Zeitung Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszterrel készített interjúját a várható járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban. Ausztria legnagyobb példányszámú lapjában közölt interjúban elhangzik, hogy a legnagyobb rizikó az oltással nem rendelkezőket érinti, így a miniszter kívánatosnak tartja, hogy a különösen sok ember egy helyen való tartózkodásának feltételéül az oltottságot írják elő. Konkrét példaként az állófogadások, diszkók, éjszakai vendéglátás és az après-ski partik területe került nevesítésre.

 

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock

Wolfgang Mückstein véleménye szerint az oltottak számára újabb „lock downt” (lezárást) elrendelni értelmetlen lenne. Az osztrák egészégügyi tárca vezetője általánosságában nem ellenzi az oltási kedvet növelő kezdeményezéseket, ám jobban hisz a felvilágosítás erejében – olvasható még a „Közeleg a lezárás a nem oltattak részére” című Kronen Zeitug riportban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk