hirdetés
hirdetés

Ausztria beélesítette EU-s "zöld útlevelét"

Ausztriában többszöri halasztást és csúszást követően az ügyfélkapus hozzáféréssel (Handysigniture, Bürgerkarte) rendelkezők a központi egészségügyi adatbázisból június 11-től már lehívhatják az Európai Unióban egységesen elfogadott QR-kódot tartalmazó digitális „zöld útlevelet” - írja a GD Consulting.

hirdetés

A zöld passzus immár az EU-s tagországokban harmonizált QR kód formában tartalmazza annak a tényét, hogy birtokosa beoltott, vagy betegségéből felgyógyult, vagy az új terminológiában „COVID-19 vírust nem igazoló” - korábbi szóhasználattal negatív - teszteredménnyel rendelkezik. Az egységes igazolás célja a határátlépéssel járó utazásnál a járványügyi ellenőrzés egyszerűsítése, valamint a turisztikai, kulturális, sport szolgáltatásokhoz való biztonságos és könnyebb hozzáférés biztosítása az EU területén.

Fotó: 123rf
Fotó: 123rf

A tervek szerint az igazolás július 1-től valamennyi EU-s tagállamban használatba, illetve elfogadásra kerül. Az ausztriai szállodások, vendéglátósok egy linken keresztül tudják ellenőrizni, hogy a „zöld útleveles”  QR-kódot felmutató vendég igazolása, védettsége megfelelő-e. Amennyiben igen, az alkalmazás zöld színre vált. Június 18-tól egy „Green Check App” nevű külön applikáció áll majd e célra rendelkezésre.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk