hirdetés
hirdetés

Vendégkártyával fehérítik a szlovákiai síturizmust

Most még kiskabátban rójuk a napsütéses utcákat, de már a télre és egyik kedvenc sportunkra hívta fel a figyelmet november 12-én a Szlovák Idegenforgalmi Hivatalon keresztül bemutatkozó Donovaly Síközpont.

hirdetés

Soňa Jelínkova, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének vezetője elmondta, hogy a Park Snow Card vendégkártya turizmusfehérítő hatása jelentősen megmutatkozik a regisztrált vendégéjszakák számában. Ezeket a kártyákat a szálláshelyek igénylése alapján kapják és ők adják minimum két éjszaka után, 2,20 euróért a vendégeknek. Így a szállásoknak be kell jelenteni a vendégeket, hogy ezeket a kártyákat megkapják, így fehéredik a turizmus – mondta Jelinkova. A kártyák többek közt kedvezményes síbérletekre, felszerelések kölcsönzésére, utazási kedvezményekre és biztosításokra használhatók. „A kedvezményeknek köszönhetően nagy sikere van a kártyának, a vendégek már igénylik is, regisztrálják a kiadott kártyákat” – mondta a képviselet vezetője, aki hozzátette, hogy júniusig 12 százalékkal több magyar volt kíváncsi a szomszéd ország érdekességeire. A látogatottsági rangsorban az elkelő harmadik helyet foglaljuk el, a második helyért Lengyelországgal versenyzünk. Minden Park Snow Card elfogadóhely matricával van ellátva, ezen kívül az elfogadóhelyek listája megtekinthető a www.parksnowcard.sk weboldalon.

Tematikus Szlovákia címmel tartotta meg Soňa Jelínkova az ország turisztikai látványosságát bemutató prezentációját, köztük a szlovákiai Gótikus utakat, amely 276 kilométer hosszan, 24 községen és 9 városon halad át, bemutatva a Szepesség és Gömör kincseit. A Vasút Szlovákiában kulturális körúton többek között szerepel Kassa és környéke (a Kassahámorok), valamint Rozsnyó, Betlér, Dobsina, Selmecbánya is. Felhívta a figyelmet a Szlovák Zsidó Kulturális Örökség Útjára is, amely elnyerte az Európa Tanács Nagy Kulturális Útvonalai besorolást. Érdemes részt venni a Fatemplomnéző körúton a Szlovákiai Kárpátokban, a Szent Borbála úton és a Szlovákiai Sörutakon is, melyek a szlovákiai gasztroutak újdonságai közé tartoznak.

Miroslav Dobrota, a Park Snow marketingigazgatója elmondta, hogy Donovalyban a 2015/2016-os síszezon az alacsony árak szellemében nyílik. Többek között idén december 25-ig, sőt még 25-én is csak 10 euróba kerül a 7 órás (egész napos) síbérlet. Az idei szezonban nem emelték a bérletárakat, és a tavalyi sikerre való tekintettel idén is folyamatosan, megszakítás nélkül üzemeltetik a „Négyüléses” és a P2 Záhradište felvonókat 8:30 - 21:00 között. Így este sem kell abbahagyni a síelést, egész nap folyamatosan síelhetnek. A rugalmas bérletekkel arra is lehetősége nyílik, hogy kombinálják a nappali és az esti síelést.

Szlovákia legnagyobb gyermek funparkja is várja a vendégeket, az újonnan épített FUNPARK a már létező Patty Ski Funpark Donovaly bővítése során alakult át, a Mistriky környéke a legideálisabb hely a síoktatásra. Egyenesen a Nová Hoľa és Zahradište pályarendszerek között található.

Fehér Gyula, a népszerű HONDA KUPA, a XXIV. Országos Amatőr Gyermeksíbajnokság versenyigazgatója elmondta, hogy 1993-ban rendezték az első versenyt, azóta az érdeklődés töretlen, sőt egyre több a jelentkező. A verseny védnöke a kezdetektől dr. Jeszenszky Géza, aki elmondta, hogy a 2016-os versenyre unokáival együtt utazik.

Az EUB értékesítési igazgatója, Menyhei Tamás az eseményen a síelés veszélyeire hívta fel a figyelmet, és a biztosítási lehetőségeket mutatta be. Végül arról is beszámoltak, hogy a Boci Travel viszi továbbra is buszaival síelőket Donovalyba.

Dr. Jeszenszky Géza
Dr. Jeszenszky Géza

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk