hirdetés
hirdetés

Az Egyesült Királyságba ne próbáljon beutazni, ha ilyen kutyája van!

Ugyanis mindegyiket betiltották, tartani sem lehet a szigetországban, jelentette be Rishi Sunak brit miniszterelnök. Legutóbb múlt hét pénteken bővítették a listát.

hirdetés

Pénteken Rishi Sunak brit miniszterelnök bejelentette, hogy a közelmúltban történt kutyatámadások miatt év végéig be akarja tiltani az amerikai XL bully tartását, írja meg a harcikutyák ellenzői számára a jó hírt az euronews.com nagyközönségi portál.

Forrás: euronews.com
Forrás: euronews.com
 

Napokig tartó találgatások után megerősítést nyert, hogy az amerikai XL Bully kutyafajtát betiltják az Egyesült Királyságban. Pénteken maga Rishi Sunak miniszterelnök bejelentette, hogy a kutyák veszélyt jelentenek a közösségekre és az emberi életre, és megfogadta, hogy a fajtát eltüntetik az utcákról.

Sunak döntése szerint az amerikai bullykat 2023 végéig betiltják, a kutyák tömeges selejtezésére azonban nem kerül sor. Az Egyesült Királyság főállatorvosa, Christine Middlemiss szombaton bejelentette, hogy a meglévő kutyák gazdáinak regisztráltatniuk kell a kutyáikat, és kötelezően szájkosarat kell rájuk adni, amikor közterületre viszik őket. 

Az Egyesült Királyságban az amerikai bully mellett több más fajta kutya tartása is tiltott, ilyenek például az argentin dog és a pit bull is. 
 
A teljes hír elolvasható: ITT
(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk