hirdetés
hirdetés

Az infláció húzza a vendéglátás bevételeit Ausztriában

A turizmusból származó bevételek az idei évben biztosan meghaladják majd a járvány előtti 2019-es rekordév szintjét, erről közmegegyezés van az osztrák turisztikai szakmában. A gyarapodó bevételekhez a növekvő vendégforgalom mellett az infláció is nagyban hozzájárul, hangzott el Gabriel Felbermayr a bécsi gazdaságkutató intézet (Wifo) igazgatójának az Osztrák Turizmusnapok (OTT) keretében tartott előadásában. 

hirdetés

A márciusi némi enyhülést követően az áprilisi inflációs adatok ismét növekedést mutatnak Ausztriában, olvasható ki a legfrissebb elemzésekből - írja a GD Consulting. Márciusban az Osztrák Statisztikai Hivatal adatai alapján 9,2 százalékos volt a pénzromlás mértéke, ami áprilisban 9,8 százalékos adattal már ismét közelít a 10 százalékos lélektani határhoz.

Az okok a szolgáltató szektorban és az élelmiszerárakban keresendőek, ismertette a részleteteket a Wifo igazgatója az osztrák turisztikai szakma legnagyobb éves „seregszemléjének” számító OTT nyitónapján. Az osztrák gazdaságban a vendéglátás és éttermi szolgáltatások területén az éves infláció 51 százalékosra tehető, amely elsősorban az élelmiszerárak 49 százalékos drágulására vezethetőek vissza. A szabadidős és kulturális szolgáltatások ára egy év alatt ötödével emelkedett, míg a szállások esetében 16 százalékos pénzromlással számolt a Wifo. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk