hirdetés
hirdetés

Bécs folytatja a „különutas” járványkezelést

A koronavírusos megbetegedések számának emelkedése, valamint a kórházi intenzív kapacitás szűkössége miatt Michael Ludwig, Bécs város polgármestere szeptember 21-ei tájékoztatóján újabb járványügyi korlátozásokat jelentetett be október elsejei hatállyal - írja a GD Consulting.

hirdetés

A jelenlegi szövetségi előírásoknál szigorúbb szabályok várhatóan 1 hónapon keresztül maradnak érvényben. Az intézkedéscsomag értelmében valamennyi kereskedelmi egységre kiterjesztik az FFP2 maszkviselés kötelezettségét. (Az oltott és gyógyult személyzet esetében elég lesz az orvosi maszk hordása).

Az éjszakai vendéglátóhelyeket október 1-től már csak az oltottak, illetve a betegségből felgyógyultak látogathatják, negatív koronavírus teszteredmény már nem lesz elégséges „belépő” feltétel. Hasonló előírás vonatkozik az 500 főnél nagyobb rendezvényekre is, függetlenül attól, hogy azokat beltéren, vagy kültéren rendezik. Az utóbbi két esetben a személyzet vonatkozásában tesztet is elfogadnak a munkavállalás feltételéül, ugyanakkor ez csak PCR lehet és 48 óránál nem régebbi.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock

Antigén gyorstesztek már csak 6 és 12 év közötti gyerekek esetén használhatóak, minden egyéb esetben, ahol 25 főnél több ember találkozik zárt térben, továbbá az éttermekben, a közeli testi kontaktust igénylő szolgáltatások (fodrász, kozmetikus, etc) esetében csak PCR tesztet fogadnak el belépő igazolásként amennyiben az illető nem oltott, vagy gyógyult.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk