hirdetés
hirdetés

Egyiptom először díszvendég az Utazás kiállításon

Ennek megfelelően a magyarok kedvelt üdülőhelye egy méreteiben is egyedülálló, felettébb látványos, Luxor főbejáratát idéző standdal van jelen a megújult Hungexpón.

hirdetés

A H pavilon 203 A standján elsőkézből tájékozódhat a látogató a mediterrán ország kínálta lehetőségekről, köztük sok újdonságról is, ami meglepően hangozhat egy olyan desztináció esetében, amely leginkább ősi kultúrájáról és ókori látványosságairól ismert. Az UNESCO világörökségi helyszínei közül 7 található itt, ami önmagában vonzóvá teszi Egyiptomot, nem beszélve a Vörös-tenger kínálta strandok, vízi sport lehetőségek, hajóutak széles választékáról, valamint a sivatagban elköltött beduin vacsorák romantikájáról. A kiállításon Egyiptom élő hárfazenével, Ingyenes henna festéssel és hieroglif írással kedveskedik az érdeklődőknek.Amiért 2022-ben is érdemes felfedezni Egyiptomot
A közelmúlt múzeumi fejlesztései (Hurghada Museum, Sharm El Sheikh Museum) után idén nyílik a világ leggrandiózusabb egyiptomi gyűjteményének otthont adó, közel félmillió négyzetméteres Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeuma Kairóban. Az Egyiptomi Turisztikai Minisztérium tavaly áprilisban egy nemzetközi figyelmet kapó esemény során szállított át 22 múmiát régi helyükről a kor igényeinek megfelelő, modern múzeumba. A 18 király és 4 királynő földi maradványainak utazása, a Fáraók Aranyparádéja egy órán át tartott. A királyi múmiák így költöztek a Tahrir téren lévő Egyiptomi Múzeumból az új, egymilliárd dolláros beruházásból megszületett otthonukba.
De a 3000 év után megújuló szfinxek útját is látványos ünnepségekkel nyitották újra november végén Karnak és Luxor között. A Sínai-félsziget nagyszabású infrastrukturális és városfejlesztési terveinek megvalósítása révén megújult továbbá a világ egyik legrégebbi keresztény kolostoraként számontartott Szent Katalin-kolostor, és Mózes útját is restaurálták a Sinai és a Shaira hegyek között - tájékoztatta lapunkat a Egyiptomi Turisztikai Hivatal.

Biztonságból jeles
Egyiptom azonban nemcsak látványos ünnepségekkel és fejlesztésekkel kíván vonzó úti céllá válni a turisták térképén, az ország idegenforgalmáért felelős vezetők mindent megtettek a turizmus biztonságos újraindításáért a Covid -19 világjárvány után. A fontos turisztikai helyszíneken található hotelek, kávézók, éttermek, bazárok csak teljesen oltott munkatársakat alkalmazhatnak. A hatóságok bevezették a higiéniai biztonságot szavatoló tanúsítványt (Hygiene Safety Certificate), ami jelzi, hogy az adott épület vagy történelmi helyszín hiánytalanul teljesíti az egészségvédelmi előírásokat. A védjeggyel rendelkező hoteleket 5 nemzetközileg elismert minősítő céggel közreműködve rendszeresen ellenőrzik a Turisztikai Minisztérium és az Egyiptomi Szállodaszövetség szakemberei.


Mi kell most a beutazáshoz?
Magyarország és Egyiptom megállapodott arról, hogy kölcsönösen elismerik a másik ország által kiállított, COVID-19 elleni védettséget igazoló igazolványokat, amelyek birtokában az utazó korlátozás (teszt-  és karanténkötelezettség) nélkül beutazhat a másik fél országába. A megállapodás értelmében a 12 és 18 év közötti oltatlan kiskorúak egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatásával léphetnek be Egyiptomba. 12 éven aluli gyermekek korlátozás nélkül léphetnek be az országba.
A Konzuli Tájékoztatás szerint a magyar oltási igazolvány vagy uniós COVID-igazolvány nélkül utazók Magyarországról/Európából 1 db, a gép indulásától számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatásával léphetnek be Egyiptomba, amely tartalmaz QR kódot vagy a labor eredeti pecsétjét.
Zárt helyiségekben a maszk viselése kötelező, egyéb esetben azonban nem kerül sor szigorú szabályozásra, amely ronthatná a nyaralás minőségét. A jelen Egyiptoma az élmények egy különleges élő mozaikja, amely vonzó és mindenki számára egészségügyi kockázat nélkül érhető el.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk