hirdetés
hirdetés

Egységes digitális turisztikai adattér Ausztriában

Az Osztrák Turizmusnapok keretében szándéknyilatkozat született az egységes digitális turisztikai adattér (Tourism Data Space) kiépítéséről Ausztriában - írja a GD Consulting

hirdetés

A nyilatkozat  aláírói között találjuk az Österreich Werbung, a Tirol Werbung, a tiroli Fejlesztési Ügynökség, a bécsi MODUL Egyetem, valamint a digitalizáció, a közlekedés és a turizmus területén érintett minisztériumok képviselőit. Az együttműködés célja, hogy egységes keretek és sztenderdek mentén épüljön ki a digitális turisztikai adattér, amelyre támaszkodva megalapozott döntéseket lehet hozni mind a vendégforgalom optimális terelése, mind pedig a szolgáltatási lánc teljes vertikumában az élményfaktor növelése érdekében.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A szándéknyilatkozatban kijelölték azon turisztikai modellrégiókat is, ahol az első eredmények és tapasztatok gyakorlatba való átültetése megkezdődhet, mint például Zillertal, Schladming-Dachstein, Zell am See-Kaprun, Wolfgangsee és az Ötscher naturpark. Az ünnepélyes aláírást követő sajtótájékoztatón elhangzott, hogy elkövetkezendő hetekben és hónapokban sorra mutatják be azon jógyakorlatokat, amelyek segítségével a kitűzött célok elérhetőek. Példaként a vendégigényekhez optimalizált intelligens menetrendeket és az MI támogatású forgalomirányítási rendszereket emelték ki. További információ ITT.  

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk