hirdetés
hirdetés

Lavina sodort el egy magyar hegymászót

Az indiai Trisul megmászása közben egy lavina sodorta el Wittek Péter magyar hegymászót, aki nemzetközi mászóexpedícióban vett részt, vietnami, mauritiusi és szingapúri mászókkal.

hirdetés

A 7120 méter magas Trisul megmászására szeptember 13-án egy hatfős csoport tagjaként indult el a magyar hegymászó, Wittek Péter Szeptember 29-én, amikor 5000 méteres magasságban voltak, a magyar hegymászót lavina sodorta el.

Feltételezések szerint, ha mozgóképes maradt, és oxigénhez tud jutni, egy napig tud életben maradni az adott körülmények között. Mentőcsoportokat küldtek érte, azonban nem jártak sikerrel. Szeptember 30-án, amikor elromlott az idő, abbahagyták a keresést.

Times of India idézte Sanjay Gunjyalt rendőrnyomozót, akinek elmondása szerint a magyar férfi a 2-es táborból tűnt el, ezért magashegyi mentőket küldenek a helyszínre, hogy felkutassák. Yashwant Singh rendőrfelügyelő tájékoztatása szerint az útjukat egy delhi központú utazási iroda szervezte, amely azonban a hatóságokat nem értesítette az indulásukról.

honlapja szerint Wittek Péter a Torontói Egyetemen dolgozik egyetemi docensként kvantumfizikai gépitanulás-algoritmusokon, ebben a témakörben könyvet is írt. Ezen kívül számos más kutatásban vesz részt data science, mesterséges intelligencia és elméleti fizika témakörben. Matematika és informatika szakon végzett egyetemet, és Szingapúrban PhD-zett.  

 
(forrás: hvg.hu, index.hu, turizmusonline.hu, The Times of India)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai