hirdetés
hirdetés

Fallal együtt lopták el Banksy egyik alkotását

Időközben a hatóságok már meg is találták az elkövetőket. Nyolc ember vettek őrizetbe az ukrán hatóságok, mert egy gosztomeli ház faláról ellopták a brit graffitiművész, Banksy alkotását.

hirdetés

Kijev megye kormányzója közölte, a 27 és 60 év közötti gyanúsítottak Kijevben és Cserkaszijban élnek. Olekszij Kuleba Telegram-bejegyzésében hozzátette, a kép már a hatóságok birtokában van. A kormányzó szerint a műalkotás jó állapotban van, adta hírül az euronews.com tudósítása.

A gázmaszkot és hálóruhát viselő, kezében egy poroltót tartó alakot ábrázoló graffiti pénteken tűnt el a belarusz határhoz közeli Gosztomel városából.

 
 
A brit graffitiművész november közepén egy Instagramra feltöltött videóban mutatta meg az Ukrajnában készült falfestményeit. A videóban a gosztomeli ház falát díszítő gázmaszkos kép is látható.

November elején több alkotása jelent meg Kijevben és a környező városokban. A képek többek között egy kádban ülő szakállas embert és egy karatés fiút, aki éppen legyőzte felnőtt ellenfelét.

Nem véletlenül választotta különben a világ leghíresebb graffitiművésze pont ezt a térséget, hiszen Bucsa és Irpiny mellett Gosztomel és Borogyanka városait érte a legtöbb orosz tüzérségi támadás Ukrajna északi részén.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk