hirdetés
hirdetés

Hamarosan eldördül a startpisztoly Ausztriában is

Az osztrák turizmusgazdaság újraindításának a tervét a szakmával közösen dolgozza ki Elisabeth Köstinger által vezetett minisztérium. A tervek szerint az április végén megrendezett online konferencia adja meg a jelet, ekkortól kezdődik az újraindítás forgatókönyvének végrehajtása és a finomhangolás - számol be a GD Consulting.

hirdetés

Az ausztriai turizmusban megoldandó problémákat a szakértők három csomagra bontják, amelyre megoldást kell találni az ágazat működőképességének biztosítása érdekében.

1.) A rendkívül alacsony tőkeellátottság miatt szükség lesz további gyors áthidaló megoldásokra.

2.) További kihívás: a munkaerő más ágazatokba történő elvándorlásának megfékezése, munkaerő toborzás támogatása az újraindított turizmus igényének megfelelően. Becslések szerint a korábban az ágazatban dolgozók 20 százaléka máshol keresett munkát.

3.) A főleg nemzetközi turizmusra koncentráló városi- és konferenciaturizmus helyzetének kiemelt segítése.

Elisabeth Köstinger miniszter reményét fejezte ki, hogy ősszel - az egységes európai digitális útlevélnek is köszönhető - már nagyobb konferenciák is megrendezésre kerülhetnek Ausztriában. A miniszter véleménye szerint: "már vakító fény látszik az alagút végén." Az április 29-ei - nagyszabású, a szakma széles köre számára részvételt biztosító - online turizmuskonferenciát követően, további virtuális szakmai fórumok kerülnek megrendezésre, amelynek célja középtávon perspektívát biztosítani az ágazatnak, s az ahhoz szükséges teendőkről szakmai konszenzust kialakítani. A virtuális szakai találkozók és munkacsoportok eredményét június végéig összegzi és mutatja be a szövetségi turisztikai minisztérium.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk