hirdetés
hirdetés

Horvátországban továbbra sem lehet sunnyogni

Miután Rovinjban és környékén több, engedély nélkül épült házat is lebontottak a közelmúltban, a hatóságok folytatják az ellenőrzéssorozatot nemcsak az Isztrián, hanem egész Horvátországban - közölte szerdán a horvát állami építési hatóság.

hirdetés

Sajtóközleményükben hangsúlyozták: az Isztria megyei akció az építésfelügyelők többhónapos munkájának eredménye. Csak az elmúlt három hétben több mint száz ellenőrzést végeztek Vodnjan városában, valamint Bale, Liznjan és Medulin településeken, és száz illegális építkezés folytatását tiltották meg. 2019 óta Isztria területén az építési hatóság több mint 1600 ellenőrzést végzett, amelyek során számos szabálytalanságot találtak, továbbá 128 illegális épületet lebontattak.

Ugyanebben az időszakban Horvátország-szerte csaknem 28 ezer bejelentés érkezett a hatóságokhoz engedély nélküli építkezés miatt. Az építésfelügyelők 31 ezer ellenőrzést végeztek el, 45 büntetőfeljelentést tettek, és több mint ezer bírságot szabtak ki több mint hatmillió euró összértékben. "Az építőiparban a szabályok egyértelműek, és mindenkire egyformán vonatkoznak Horvátországban, vallástól, nemzetiségtől, társadalmi pozíciótól, politikai vagy egyéb meggyőződéstől függetlenül" - közölte az állami felügyelőség. A Novi List című regionális napilap azt írta: a hatóságok 14 illegális épületet dózerolnak le a napokban, hármat Umag, ötöt Rovinj és hatot Liznjana környékén. A tulajdonosok többségükben külföldiek: németek, szlovének, osztrákok és olaszok.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk