hirdetés
hirdetés

JeSuisBardo – az egész világ kiáll Tunéziáért

Tüntetéseken és az interneten is felszólalt a világ a március 18-i tunéziai merénylet ellen, melynek során 23 ember, köztük 20 turista vesztette életét a tuniszi Bardo múzeumban.

hirdetés

Mivel Tunézia egyik legnagyobb bevételi forrása a turizmus, ezért most nagy kihívásokkal kell szembenéznie: több utazási iroda is leállította tunéziai járatait, akik pedig már befizettek, lemondják útjaikat, egyre kevesebben mernek az országba utazni. Sokan azonban úgy döntöttek, hogy nem rettentik el őket a történtek, és online kampányba kezdtek Tunéziáért: a világ minden tájáról táblákat tartanak maguk előtt az emberek, melyen az I will come to Tunisia this summer (Tunéziába megyek ezen a nyáron) felirat olvasható. A képeket a közösségi oldalakon #IwillcometoTunisiathissummer, sokan pedig #JeSuisBardo hashtagekkel is ellátják. Ez utóbbi kifejezés a korábbi, Charlie Hebdo szatirikus lap elleni, párizsi merénylet utáni demonstrációból ered, akkor terjedt el ugyanis a Je Suis Charlie kifejezés és hashtag.

A Taurus Reisen Utazási Iroda is kiposztolt Facebook-oldalára egy képet, melyen többek között dél-koreai, amerikai, szerb, spanyol és francia állampolgárok láthatók a táblával a kezükben.

Instagram oldal is létrejött már az akció keretében, a selfies_tunisie oldalon lehet követni az egyre gyarapodó feltöltéseket, jelenleg több mint kétezer fotó látható itt.

A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára, a tragikus estről ide kattintva olvashat többet.

Magyarországról áprilisban a Kartago Tours repült volna Tunéziába, melyen a Taurus Reisen bérelt helyeket, de előbbi a terrorcselekmény következtében leállította a járatokat, így egyik utazásszervező sem utaztat ide áprilisban. A Taurus Reisen májustól indít önálló chartereket Tunéziába, ekkor várhatóan már mindkét iroda saját járatai elindulnak.

Forrás: Facebook / Taurus Reisen Utazási Iroda
Forrás: Facebook / Taurus Reisen Utazási Iroda


(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai