hirdetés
hirdetés

Kezd visszatérni hazánkba ez az ígéretes piac

A pandémia kitörése óta Magyarország először szervezett nagyszabású B2B rendezvényt Szöulban, a V4 csoport soros elnökségi évének záróakkordjaként. A rendezvény fő célja a V4 országok és a dél-koreai turisztikai ágazat kulcsfontosságú B2B szolgáltatói közötti kapcsolatok erősítése volt. Az eseményen a Magyar Turisztikai Ügynökséget (MTÜ) Yao Yao Dél-Koreáért is felelős nemzetközi piacszakértője képviselte - tájékoztatta lapunkat az MTÜ.

hirdetés

A rendezvényt Dr. Csoma Mózes helyi nagykövet nyitotta meg beszédével. Ezt követően a magyar, a cseh és a lengyel turisztikai ügynökség is bemutatkozott, a sort pedig a LOT Légitársaság prezentációja zárta. Yao Yao nemzetközi piacszakértő a Visegrádi négyek B2B turisztikai együttműködésének ismertetését követően részletesen bemutatta Magyarország szépségeit, nagy hangsúlyt fektetve az új attrakciókra, fejlesztésekre és programokra. A LOT lengyel légitársaság örömmel osztotta meg a közönséggel a jó hírt, miszerint a nagy népszerűségnek örvendő Budapest-Szöul heti egy közvetlen járatszámát 2022 áprilisától heti kettőre növelte.

 

A legtöbb dél-koreai vendég egy közép-európai körutazás alkalmával érkezik a fővárosba, a standard csomag jellemzően egy 1 napos budapesti városnézést és egy budapesti vendégéjszakát foglal magába. Az egyéni turisták kifejezetten nyitottak a vonatos közlekedésre, és érdeklődnek a vidéki desztinációk iránt. A vendégek körében jól azonosítható a high end réteg is, akinek az igényeit sok helyi utazási iroda és tour operator igyekszik kiszolgálni egyedi turisztikai termékekkel. A dél-koreai piacon a számos magyarországi befektetés miatt a leisure szegmens mellett nagy potenciált jelent még a hivatásturizmus (MICE).

„Dél-Korea több szempontból hatalmas potenciált jelent Magyarország számára, ami a koreai turisztikai szakemberek rendkívüli nyitottságával párosul. Kifejezetten keresik a kapcsolatot az új szállodákkal, éttermekkel, DMC-kel, desztinációkkal, örömmel fogadják az új programokat, attrakciókat, termékeket, elsősorban koreai nyelvű kapcsolattartó közvetítésével. Célunk, hogy a koreai B2B szakemberek Budapest mellett megismerjék a főváros környékét, a továbbiakban pedig a vidéki Magyarország csodáit. Azon dolgozunk, hogy a magyar szolgáltatók portfólióját még láthatóbbá tegyük a dél-koreai piacon és növeljük a vendégéjszakaszámot." – nyilatkozta Yao Yao, a dél-koreai piacért is felelős piacszakértő.

A koronavírus-járvány kitörését megelőzően, 2017-től 2019-ig Dél-Korea dinamikusan növekvő küldőpiacunk volt, a vendégek száma 15 százalékkal, a vendégéjszakák száma 29 százalékkal nőtt. 2019-ben Dél-Korea a kereskedelmi vendégéjszakák szerinti küldőpiaci sorrend 17. helyén szerepelt, s ugyanezt a pozíciót foglalta el 2021-ben is. Az NTAK adatai alapján elmondható, hogy a dél-koreai vendégek szállásoknak kifizetett költése magasabb a külföldi átlagnál. 2021-ben Budapesten realizálódott a turisztikai célú dél-koreai vendégéjszakák többsége. A 2022 január-májusi időszakban a koreai vendégek száma négyszer akkora volt, mint tavaly ugyanebben az időszakban, a vendégéjszakák száma pedig 87 százalékkal nőtt.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk