hirdetés
hirdetés

Korlátozások nélkül utazhatunk Spanyolországba

Spanyolország június 21-től zöld listára helyezi Magyarországot, így oltási igazolvány vagy tesztkötelezettség nélkül érkezhetnek honfitársaink egyik kedvenc mediterrán országukba.

hirdetés

A dél-európai ország azután változtatott Magyarország minősítésén, hogy az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) is módosította járványügyi térképét a múlt héten, és zöld besorolási színnel látta el Magyarországot.

A változásnak köszönhetően a magyar állampolgárok oltási igazolás és tesztkötelezettség nélkül is beléphetnek Spanyolország területére. A járvány előtti időszakhoz képest az egyetlen különbség, hogy a beutazás előtt 48 órával a spanyol egészségügyi minisztérium, Spain Travel Health elnevezésű internetes oldalán keresztül egy hivatalos egészségügyi kérdőívet kell kitölteni. A hazatérés alkalmával azonban továbbra is szükség lesz a magyar védettségi igazolványra vagy két negatív PCR teszt bemutatására a hatósági karantén elkerülése érdekében.

A Kanári-szigetek autonóm kormánya továbbra is fenntartja, hogy a hozzájuk érkezők számára a szállás elfoglalását oltási igazoláshoz vagy a lezajlott koronavírus-fertőzés igazolásához, illetve 72 órán belüli negatív teszteredményhez köti.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója hétfő esti sajtótájékoztatóján elmondta: továbbra mérséklődik a járvány terjedése az országban. Az új esetek előfordulása két hét átlagában százezer emberből 92. Silvia Cazón egészségügyi államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy néhány nap híján fél éve kezdődött a koronavírus elleni oltások beadása, ezalatt mintegy 39,3 millió vakcina érkezett az országba. Eddig 23,2 millió embert, a lakosság 48,9 százalékát oltották be a védőoltás első dózisával, míg 14,4 millióan, a lakosság 30,4 százaléka megkapta a gyártó által előírt összes adagot. Kitért arra is, hogy a július elsejétől hatályos uniós digitális Covid-igazolványt tesztüzemben már használják Spanyolországban, és eddig 1,8 millió igazolást adtak ki a kérelmezőknek.

A spanyol központi kormány csütörtökön rendkívüli ülésen dönt arról, hogy június 26-ától megszűnik a szabadtéri maszkviselés kötelezettsége. Juan Manuel Moreno, Andalúzia elnöke bejelentette: az autonóm kormány elővigyázatosságból továbbra is javasolni fogja területén a maszkviselést a szabadban is, mivel az országban itt a legmagasabb az új koronavírusos esetek aránya. Két hét átlagában százezer emberből 173-an fertőzöttek.

A Wizz Air újraindítja járatait a spanyol úti célokba. A légitársaság az MTI érdeklődésére közölte, hogy Magyarország és Spanyolország között a pandémia előtti járataik indultak újra Castellón kivételével. Tavaly nyáron csökkentett kapacitással tudtak csak repülni Magyarország és Spanyolország között és előfordult, hogy minden járatot fel kellett függeszteni. A most újrainduló spanyol járatokkal a tavalyinál kedvezőbb beutazási feltételekkel tudják szállítani a magyar utasokat.

A légitársaság spanyolországi járatai hazánkból:

ÚTVONAL                                JÁRATSŰRÚSÉG,            INDULÁS DÁTUMA

BUDAPEST - PALMA DE MALLORCA kedd, szombat 2021. június 22.

BUDAPEST - TENERIFE kedd, szombat 2021. június 22.

BUDAPEST - BARCELONA hétfő, szerda, péntek, vasárnap 2021. június 23.

BUDAPEST – MALAGA hétfő, péntek 2021. június 25.

BUDAPEST - ALICANTE kedd, szombat 2021. június 26.

BUDAPEST - IBIZA vasárnap 2021. június 27.

BUDAPEST - MADRID hétfő, péntek 2021. július 5.

DEBRECEN - PALMA DE MALLORCA szombat 2021. június 26.

MTI/Turizmus Online

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk