hirdetés
hirdetés

Közel kétmillió turistát várnak a riói karneválra

A szervezők közel kétmillió vendéget várnak az idei riói karneválra - jelentette a Hszinhua a brazil Agencia Brasil hírügynökségre hivatkozva.

hirdetés

Becslések szerint a Rio de Janeiro városában hagyományosan megrendezett karneválon mintegy 7 millió ember, köztük szereplők és helyiek fordulnak majd meg a péntektől jövő szerdáig tartó fesztiválon, és úgy számolnak, hogy 911 millió USA-dollár bevételt generálnak majd Brazíliának.

A helyi hotelszövetség tájékoztatása szerint a szállodák átlagosan 89 százalékos foglaltsággal üzemelnek, de a strandközeli helyeken ennél magasabb, 95 százalékos a töltöttség.

A már szobával rendelkezők 77 százaléka belföldi turista, főként a környező régiókból és államokból érkeznek, a külföldiek listáját Argentína és Chile vezeti, ők adják a külföldi turisták 23 százalékát.

A szállodákon kívül a tengerjáró hajók is kiveszik a részüket a turisták elszállásolásából, fedélzetükön 12 ezer utasra számítanak a karnevál idején.

(forrás: Hszinhua)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk