hirdetés
hirdetés

Linz turizmusstratégiája bejött a turistáknak

Példa nélküli sikeres és eredményes első félévet zárt a felső-ausztriai Linz város turizmusa. Az atipikus, másoktól eltérő, néha provokatívan merész marketing stratégia és termékfejlesztési irány eredményesnek bizonyult, derült ki Prof. Georg Steiner, a Linz Tourismus ügyvezetőjének július 19-ei sajtótájékoztatójából. 

hirdetés

Az emberi kíváncsiságra, a kulturális ajánlatokra, a helyiekkel való gazdagító találkozásokra, a természet és a város szimbiózisára felépített autentikus turisztikai kínálat, valamint az ezt innovatív eszközökkel népszerűsítő kampányok meghozták az eredményeket. Bár az életminőséget és az élményeket fókuszba helyező stratégia szerint nem „mindenható jelentőségőek” a számok, ám azt látni kell, hogy a járványidőszak előtti eredményeket már meghaladják az idei év aktuális vendégforgalmi mutatói.

depositphotos
depositphotos
 

A magyar beutazókör is dobogós

A belföldi vendégek után Németországból és Lengyelországból ékezett idén a legtöbb vendég a városba, de dobogós küldő-piac Magyarország is. Az ideális méretű, könnyen bejárható és megélhető város rendkívül gazdag és inspiráló kulturális kínálattal is rendelkezik, amelyet jól kiegészítenek a természet közeli attrakciók is. A város, kultúra, természet „bizsergető kombinációját nyújtó jövő városát” évről-évre egyre több magyar látogatja, írja szakmai blogjában Kovács Balázs, a GD Consulting turisztikai tanácsadó iroda vezetője, aki egyben Linz Tourismus magyar piacért is felelős különmegbízottja. 

Meghökkentő médiamegjelenések 

Az elmúlt év augusztusában a Linz Tourismus megrendelésére készített, az online csatornákon virálisan terjedő turisztikai reklámfilm tankönyvekbe illő sikertörténetet írt, amely Cannes-tól kezdve Berlinen, New York-on és Kyoton keresztül egészen Dél-Afrikáig sorra nyeri a rangos nemzetközi filmfesztiválok kitüntető díjait.  

A Linz Tourismus tavaly nyáron vakmerő akcióval hívta fel magára a figyelmet. Egy rövid videóval heteken keresztül tematizálta az osztrák médiát és közbeszédet. A „Linz ist Linz” azaz Linz az Linz cím alatt bemutatott kisfilm napok alatt feltornászta magát az osztrák és német média vezető hírei közé, s ez az érdeklődés máig kitart. A film jó alapot szolgáltatott egy társadalmi vita lefolytatásához is a városban, amely során a linzi polgárok a saját reflexióikat is elmondhatták a világról, amelyben élnek, s amelyben éli szeretnének. Mindezidáig 10 nemzetközi filmfesztiválon nyert rangos dajat az alkotás.

Linz az Linz 

A film bemutatást követő hónapokban már rögtön jelentős vendégforgalom élénkülés volt megfigyelhető a városban, amely komoly eredmény a világjárvánnyal leginkább sújtott városi turizmus területén – hívta fel a figyelmet Prof.Georg Steiner, aki szerint a turizmus újjáépítéséhez bátor lépésekre is nagy szükség van. A „Linz az Linz” promóciós film őszinte, reális és autentikus képet kíván adni a városról, ahogy azt némi öniróniával a helyiek maguk is látják - vallják a készítők. „Egy város nem csak a házakból és látványosságból, hanem legfőképpen az emberekből áll” - olvasható a Linz Tourismus szakmai koncepciójában. Az emberek meg sokfélék, sokszínűek, akik a saját városukat is sokszor eltérően látják. A filmben nem modellek szerepeltek, hanem ténylegesen linzi polgárok, akiket a linzi filmstúdió, a Forafilm rendezője a járókelők közül választott ki.

Változás a turisztikai menedzsmentben 

A Linz Tourismus menedzsmentjében is számos változás várható: 2023-ben nyugdíjba vonul Manfred Grubauer, a Linz Tourismus felügyelőbizottságának elnöke, valamint Prof. Georg Steiner ügyvezető is. Utódját nyílt pályázat keretében választják ki az ősz folyamán.

A többszörös díjnyertes Linz ist Linz kampányfilm megtekinthető ITT.

 

 

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk