hirdetés
hirdetés

Magyar utazási iroda is részt vett a jekatyerinburgi turisztikai kiállításon

Október 3-án és 4-én rendezték meg a jekatyerinburgi kiállítási központban az Expotravel – 2014 elnevezésű turisztikai szakkiállítást.

hirdetés

Jekatyerinburgban jellemzően évente két turisztikai kiállításra kerül sor: áprilisban, amikor a nyári utakat népszerűsítik, valamint októberben, mely eseményen a téli ajánlatokkal találkozhatnak az érdeklődők. A mostani vásáron 15 ország 220 utazási irodája, valamint szolgáltató cége (szállodák, biztosítók, légitársaságok) ismertette kínálatát.

Forrás: szakmai.itthon.hu
Forrás: szakmai.itthon.hu

A rendezvényen saját standdal vett részt a Jekatyerinburgi Főkonzulátus, illetve Magyarországról a Robinson Tours utazási iroda. A kiállításon részt vett továbbá Fábián Sándor, a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai külképviselője is, aki egyeztetett a jelentősebb utazási irodák képviselőivel és vezetőivel a magyarországi beutazások számának növelése érdekében. A kiállítást követően pedig interjút adott a magyar üdülési lehetőségről – különös tekintettel a gyógyturizmusra – a helyi Komszomolszkaja Pravda rádióadónak.

A vásárhoz kapcsolódva 46 szakmai rendezvényt tartottak. Ezek közül kiemelkedő volt a IV. Uráli Turisztikai Konvent, amely a jelenlegi helyzetben – az oroszországi turisztikai ágazat szempontjából példaértékű – a turizmusra vonatkozó új szövetségi törvény és jogszabályi háttér tervezett módosításait vitatta meg. A Konvent ülésén magyar részről Molnári Sándor főkonzul és Fábián Sándor vett részt.

Forrás: szakmai.itthon.hu
Forrás: szakmai.itthon.hu

A KSH legfrissebb adatai szerint az orosz piacról továbbra is növekvő vendégforgalom tapasztalható: az év első nyolc hónapjában összesen 551 ezer orosz vendégéjszaka realizálódott kereskedelmi szálláshelyeinken, ami 6,6%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk