hirdetés
hirdetés

Részesedést vásárolna a Lufthansában a Qatar Airways

A Qatar Airways részesedést vásárolna a Lufthansában, a katari légitársaság vezetője szerint a cég a Lufthansával való partneri együttműködés lehetőségét is megvizsgálja. 

hirdetés

A Qatar Airways fontolgatja, hogy részesedést vásároljon a német Lufthansában, a társaság vezérigazgatója Alsó-Szászország miniszterelnökének hétvégi, dohai látogatásán nyilatkozott erről. Akbar al-Baker, a Qatar Airways vezére szerint, ha lehetőség adódik a Lufthansába való befektetésre, szeretnék azt megtenni, a légitársaság kezdetben a Lufthansával való partneri együttműködés lehetőségét is megvizsgálja majd a katari légitársaság vezetője szerint.

A bejelentés azonban hűvös fogadtatásra talált a Lufthansa részéről, a Reuters idézte a német légitársaság szóvivőjét, aki elmondta, hogy nem azért privatizálták a Lufthansát Németországban, hogy Katarban államosítsák azt.

A Reuters beszámolója felidézte a Lufthansa vezérének korábbi kommentárját is, a cég vezére többször kritizálta a régiós légitársaságokat, például Qatar Airwayst, az Emirates-et és az Ethiad Airways-t, miután Carsten Spohr szerint ezen cégek tisztességtelen állami támogatást kapnak.

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai