hirdetés

Két éve nyitott ki ez a pesti luxushotel

Az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél magasodó Matild Palace június 28-án ünnepli második születésnapját.

hirdetés

A luxushotel megnyitását követően a fővárosi társasági élet elegáns központjává vált, számos hazai, valamint nemzetközi díjat tudhat magáénak.

Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest
Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

Két évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a vendégek előtt a Matild Palota egy hosszas, minden részletre kiterjedő renoválás után. Az épületet történelmi hangulat járja át: 120 évvel ezelőtt épült Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt, hogy a főváros társasági életének közkedvelt helyszíneként szolgáljon.

2021 nyarán az újjászületett palotában nyílt meg a Marriott International szállodalánc The Luxury Collection portfoliójába tartozó Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest luxusszálloda, amelynek részeként a mára már Michelin-ajánlott, Wolfgang Puck által fémjelzett első európai Spago étterem is debütált.

A The Duchess tetőtéri italbárral egy izgalmas, lélegzetelállító kilátással rendelkező szórakozóhellyel lett gazdagabb a főváros, a Matild Café & Cabaret néven újjászülető egykori Belvárosi Kávéház színpadára pedig a revü show-k páratlan világát hozta el a szálloda, hogy a kulturális élet kiemelkedő helyszíneként friss és ragyogó élményeket nyújtson a helyi és a külföldi közönségnek egyaránt.

„A Matild Palace nem csupán egy hotel, hanem közösségi központ, amely a magyar vendégek számára ugyanúgy nyitva áll. Mindig szem előtt tartjuk, hogy a helyi közösséget is szeretnénk kiszolgálni, és ezért is nagyon jó érzés, hogy a vendégeink nagy része magyar”, mondta Selim Ölmez, a szálloda igazgatója.

Számos díjjal jutalmazták

Az UNESCO-világörökség részét képező neobarokk műremek megnyitását követően 2021-ben a rangos Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design versenyen a Legjobb Luxus Szálloda és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriákban győzött.

2022-ben a Matild Palota nyerte el az Építőipari Mesterdíj Alapítvány díját, az Építőipari Nívódíjat, valamint 3 kategóriában is bezsebelte a fődíjat a Klasszis TopDesign 2022 szakmai versenyen, amely Magyarország egyetlen nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari dizájn-versenye. Így lett a szálloda 2022-ben az év Klasszis TopDesign fővárosi szálláshelye, vendégszobája pedig az év Klasszis TopDesign vendégszobája. Az éjszakai életbe fantasztikus revü műsoraival berobbanó Matild Café & Cabaret pedig így az év Klasszis TopDesign kávézója címet vihette haza.

2023 februárjában újabb 6 díjjal lett gazdagabb a palota a Londonban megrendezett International Property Awards díjátadón, amely a kiválóság világszinten elismert védjegye. Itt a Matild Palace európai és nemzetközi szinten is több díjban részesült, a hotel konferencia termein, lakosztályain és fürdőszobáin felül a Spago by Wolfgang Puck Budapest étterem és a The Duchess rooftop bár enteriőrjét is elismeréssel tüntették ki.

Legfrissebb díját pedig a 2023-as Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz kapcsán kapta meg a luxusszálloda, mely kalauz idén már az ötcsillagos luxushoteleket is díjazta, melyek közül a Matild Palota került ki győztesen.

Luxury room
Luxury room

Vezetett túrák a házban

Május végétől a Matild Palace minden szombaton kiemelt helyszínként csatlakozott az Imagine Budapest tematikus, alternatív városnéző sétáihoz. Kalas Györgyi gasztroújságíró és Morcsányi Elza Imagine túravezető vezeti végig a vendégeket a kóstolóval tarkított úton, mely a luxusszálloda gasztronómiai sokszínűségét mutatja be az érdeklődőknek, egy kis történelemmel megfűszerezve.

Matild Café & Cabaret
Matild Café & Cabaret

Az egykori Belvárosi Kávéház irodalmi alakokkal zsúfolt levegője, a legendás Lidó kabarétréfái, divatos tortaszeletek ízei, a világháború után a pincében talált kávészemek illata és a legmodernebb séflegenda, Wolfgang Puck kifinomultságának varázsa vár minden látogatót. 

 

(forrás: Matild Palace)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk